Sari direct la conținut

Rusia şi China au început desfășurarea unor exerciţii navale comune în Marea Japoniei

HotNews.ro
Rusia şi China au început desfășurarea unor exerciţii navale comune în Marea Japoniei
Vladimir Putin a supervizat personal exercițiile navale strategice „Okean-2024” (FOTO: not supplied / WillWest News / Profimedia)

Rusia și China au început sâmbătă exerciții navale în Marea Japoniei, au informat agențiile de presă rusești, citând un anunț al Flotei ruse din Pacific, transmite Reuters.

„Un detașament comun de nave de război din cadrul Flotei Pacificului și al Marinei chineze a pornit din Vladivostok pentru a desfășura exercițiul naval comun ruso-chinez „Beibu/Interaction – 2024″”, a relatat agenția de presă RIA citând Flota rusă din Pacific.

Exerciţiile vor include arme antiaeriene şi antisubmarine, a mai menționat RIA.

Rusia şi China au mai exersat și trageri cu rachete şi artilerie în această lună, ca parte a exerciţiilor navale Ocean-2024, pe care președintele rus Vladimir Putin le-a prezentat ca o încercare de a contracara Statele Unite în Pacific.

Rusia și China și-au intensificat cooperarea militară și economică în ultimii ani, ambele luptând împotriva „hegemoniei occidentale”, în special împotriva a ceea ce ele consideră a fi dominația SUA asupra afacerilor mondiale.

Cei doi lideri, Xi Jinping și Vladimir Putin, au anunțat un parteneriat „fără limite” cu puțin timp înainte ca Moscova să-și lanseze ofensiva în Ucraina în februarie 2022.

Luna trecută, la întâlnirea cu premierul chinez Li Qiang de la Moscova, Putin a declarat că legăturile economice și comerciale dintre Rusia și China „dau rezultate”.

INTERVIURILE HotNews.ro