Sari direct la conținut

VIDEO Africa de Sud, blocată de zăpezi de până la 2 metri. O femeie a murit de frig

HotNews.ro
VIDEO Africa de Sud, blocată de zăpezi de până la 2 metri. O femeie a murit de frig
Blocaj pe un drum din Africa de Sud Foto: Grant Bruce Cameron-Ellis / AFP / Profimedia

O femeie a decedat după ce a rămas blocată toată noaptea într-un microbuz pe o şosea paralizată de ninsori neobişnuit de abundente, care s-au abătut de vineri asupra estului Africii de Sud, au anunţat duminică autorităţile, informează AFP, citată de Agerpres.

Traficul a rămas blocat pe o distanţă de circa 30 de kilometri, în special pe N3, una dintre principalele rute ale ţării, care leagă Johannesburg de oraşul Durban, de pe coasta de est, a declarat duminică dimineaţa compania concesionară a drumului.

O femeie de 39 de ani a murit din cauza hipotermiei la spital sâmbătă, după ce şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă blocată pe drum împreună cu alţi pasageri într-un microbuz-taxi, a declarat pentru AFP Roland Robertson, de la compania de servicii de urgenţă Midlands EMS.

Călătorii au rămas blocaţi în apropierea oraşului Mooiplaas, la aproximativ 430 de kilometri de Johannesburg. „Au stat în frig toată noaptea, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiţi pentru asta”, a declarat Robertson pentru postul ENCA.

Operaţiunile de salvare a pasagerilor continuau în condiţii extrem de dificile duminică, în special în jurul pasului Van Reenen, în Munţii Drakensberg, la aproximativ 330 de kilometri sud-est de Johannesburg, a declarat compania concesionară a N3.

Unele maşini au putut fi escortate în afara zonei, însă alte vehicule, abandonate şi în pană, îngreunau munca utilajelor mobilizate pentru a deszăpezi drumul şi a salvatorilor care încercau să găsească persoanele încă blocate, a declarat pentru ENCA Thania Dhoogra, responsabilă de operaţiuni în cadrul companiei, menţionând un „blocaj impenetrabil” de vehicule oprite „pe aproximativ 30 de kilometri”.

Duminică, autorităţile nu au putut preciza câte persoane şi vehicule erau încă blocate pe drumuri.

În unele regiuni, zăpada a ajuns până la doi metri, a indicat sâmbătă organizaţia de promovare a siguranţei rutiere „Arrive Alive” pe X.

INTERVIURILE HotNews.ro