Sari direct la conținut

Ciolacu: Este inadmisibil ca asociațiile care derulează campanii de prevenție antidrog să nu aibă acces într-o școală / Agenția Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătății

HotNews.ro
Ciolacu: Este inadmisibil ca asociațiile care derulează campanii de prevenție antidrog să nu aibă acces într-o școală / Agenția Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătății
Școală, Foto: David Leonard Bularca / HotNews

Premierul Marcel Ciolacu a susținut luni că este inadmisibil ca asociațiile care derulează campanii de prevenție antidrog să nu aibă acces într-o școală și că i se pare normal ca Agenția Națională Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătății. „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi tratați ca infractori, ei trebuie ajutați, iar acest ajutor trebuie să vina din partea specialiștilor din Ministerul Sănătății, nu din Ministerul Afacerilor Interne”, a spus Ciolacu.

Ciolacu cere ONG-urilor antidrog să-l anunțe când li se refuză accesul într-o școală

Premierul a participat luni la Guvern la un eveniment alături de UNICEF în care a subliniat nevoia de a intensifica măsurile de prevenție împotriva consumului de droguri în rândul copiilor, făcând apel la toate ONG-urile implicate în aceste activități.

„Este inadmisibil ca asociațiile care derulează campanii de prevenție să nu aibă acces într-o școală pentru ca nu este bine pentru școala respectivă. O spun foarte clar. Acesta este cel mai mare flagel, iar copiii noștri trebuie să știe care sunt riscurile consumului de droguri și cum să se ferească de ele. Și am să vă rog să-mi spuneți de fiecare dată când întâmpinați greutăți în a intra într-o școală pentru a le explica copiilor că drogurile nu le rezolvă problemele, ci de fapt le creează altele mai grave”, a spus Ciolacu.

În plus, premierul a spus că i se pare normal ca Agenția Națională Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătății.

„Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi tratați ca infractori, ei trebuie ajutați, iar acest ajutor trebuie să vină din partea specialiștilor din Ministerul Sănătății, nu din Ministerul Afacerilor Interne”, a mai declarat premierul.

INTERVIURILE HotNews.ro