Sari direct la conținut

„Eram îngrozit!”. Actorul român Sebastian Stan, mărturie după transformarea uimitoare din filmul „A different man”

HotNews.ro
„Eram îngrozit!”. Actorul român Sebastian Stan, mărturie după  transformarea uimitoare din filmul „A different man”
Adam Pearson și Sebastian Stan. Sursă foto: Kristina Bumphrey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sebastian Stan îl interpretează pe Edward, un bărbat cu o boală genetică rară în thrillerul psihologic „A Different Man”. Cel mai cunoscut actor român de la Hollywood și-a schimbat radical înfățișarea grație unui make-up artist cunoscut și pentru alte transformări de pe marele ecran.

Eward, personajul lui Sebastian Stan, suferă de neurofibromatoza, o tulburare genetică ce afectează creșterea celulelor sistemului nervos, în timp ce chipul său este schimbat major. Sătul ca oamenii să își bată joc de înfățișare sa, se hotărăște să apeleze la chirurgia plastică reconstructivă.

Ulterior, devine obsedat de Oswald, interpretat de Adam Pearson, un tânăr care suferă de aceeași afecțiune ca el, notează AOL. Oswald îl joacă într-o piesă de teatru despre viața lui de dinaintea intervenției chirurgicale.

Adam Pearson suferă în viața reală de neurofibromatoză, care i-a făcut ca fața să fie acoperită de tumori.

Pentru scenele în care Sebastian Stan îl joacă pe Edward înainte de operația estetică, Mike Marino, un make-up artist nominalizat la Premiile Oscar, a apelat la multe straturi de machiaj și proteze, făcându-l pe actorul cu origini românești de nerecunoscut.

Mike Marino este cel care l-a transformat radical și pe actorul irlandez Colin Farrell pentru rolul lui Oz Cobb din „The Batman” și „The Penguin”.

Stan a citit scenariul filmului regizat de Aaron Schimberg împreună cu un medic specializat pe afecțiunea rară de care suferă personajul principal. De asemenea, a urmărit mărturii ale persoanelor care au boala genetică rară.

Sebastian Stan a făcut și un experiment social în timpul filmărilor când purta machiajul făcut de Mike Marino, potrivit Entertainment Weekly.

El s-a plimbat pe străzile din New York. „Mergem pe Broadway. Era o stradă aglomerată. Eram îngrozit, dar tot mergeam pentru a bea o cafea sau să stau”, a mărturisit Sebastian Stan.

Experiența lui Stan de pe străzile aglomerate ale „Marelui Măr” l-a ajutat să intre mai bine în pielea personajului, crede Marino.

„De fapt, a avut șansa să trăiască cu reacțiile oamenilor și cu felul în care îl tratau”, a declarat make-up artistul.

„New Yorkul este destul de evoluat în multe privințe, dar tot am mai primit reacții dure din partea oamenilor”, și-a amintit Sebastian Stan. „De exemplu ‘La dracu!’, ‘Uită-te la ăsta!’. A fost o experiență destul de înfricoșătoare. M-am simți neajutorat în acele situații. Și cred că de multe ori așa s-a simțit și Edward în film”, a spus Stan.

Potrivit presei americane, thrillerul psihologic „A Different Man” a fost bine primit de critici. Pelicula a fost lansată la festivalul Sundance și a avut premiera în SUA pe 20 septembrie.

Sebastian Stan a câştigat Ursul de Argint pentru interpretarea din filmul „A Different Man”.

„Pentru un băieţel din România, acest lucru înseamnă foarte mult, aşa că vă mulţumesc”, a spus Stan după câștigarea trofeului.

INTERVIURILE HotNews.ro