Sari direct la conținut

Tactica folosită de ruși pentru avansul fulgerător din Donbas și străpungerea liniilor de apărare ucraiene din Vuhledar

HotNews.ro
Tactica folosită de ruși pentru avansul fulgerător din Donbas și străpungerea liniilor de apărare ucraiene din Vuhledar
Soldați ruși cu un tun antitanc Rapira pe frontul din Ucraina - FOTO: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Rușii încearcă să încercuiască orașul Vuhledar din estul Ucrainei atacând de pe două flancuri. Trupele Moscovei au folosit de data aceasta în asaltul asupra fortăreței o nouă armă față de atacurile precedente în care au suferit pierderi majore.

Înaintarea Rusiei spre vest vine într-un punct de cotitură crucial în războiul care durează de mai bine doi ani și jumătate, notează Reuters.

Presa de stat și bloggerii de război ruși spun că forțele Moscovei au început asaltul asupra orașului Vuhledar.

Administrația militară din Vuhledar nu a comentat până acum informațiile.

Tactica rușilor de a avansa spre orașul care a fost imposibil de cucerit până acum a fost folosirea bombelor ghidate, a declarat Andrii Kovalenko, șeful Centrului pentru Combaterea Dezinformarii al Consiliului de Securitate al Ucrainei.

„(Vuhledar) era ușor de apărat, este pe teren înalt. Dar odată cu sosirea bombelor aeriene ghidate pe front, inamicul a reușit să-l distrugă și să se deplaseze pe flanc”, a spus Kovalenko.

„Bombele ghidate și aviația sunt singurele lucruri care permit infanteriei inamice să se miște”.

Înaintarea rapidă spre vest a forțelor rusești, care au un avantaj numeric față de cele ale Kievului, a implicat încercuirea orașelor și forțarea trupelor ucrainene adesea epuizate să se retragă, notează Reuters.

„Cred că o retragere treptată din pozițiile de acolo este inevitabilă, având în vedere faptul că lucrurile evoluează rapid ”, a declarat marți analistul militar ucrainean Oleksandr Musienko, adăugând că Vuhledar și-a îndeplinit rolul de apărare a frontului de est.

INTERVIURILE HotNews.ro