Sari direct la conținut

FOTO/VIDEO „Captură record” de cocaină în România. Drogurile, găsite în 16 tone de pulpă de fructe / Detalii din „operațiunea exotic”

FOTO/VIDEO „Captură record” de cocaină în România. Drogurile, găsite în 16 tone de pulpă de fructe / Detalii din „operațiunea exotic”
Cocaina gasita in pulpă de fructe, în România. FOTO: IGPR

O cantitate „record” de cocaină a fost capturată de autorități, a anunțat marți Poliția Română, care nu precizează exact despre cât este vorba. Drogurile au fost descoperite într-un container care trebuia să ajungă în Olanda și în care se aflau butoaie cu 16 tone de pulpă de fructe congelată. Containerul a fost descărcat în Portul Constanţa, iar traseul acestuia a fost supravegheat apoi de poliţişti şi procurori. Transportul a fost oprit şi verificat în Vama Nădlac, când se pregătea să iasă din ţară.

Containerul a ajuns în Portul Constanța din Ecuador.

„La data de 18 septembrie 2024, după realizarea formalităților vamale, containerul a fost transportat în municipiul Aiud, iar 71 de butoaie conținând pulpă de fructe congelată au fost transbordate într-un autocamion frigorific. Transbordarea s-a efectuat din containerul maritim suspect care conținea 75 de butoaie din metal, iar cantitatea netă a unui butoi era de aproximativ 200 kg. Transportul conținea pulpă de fructe ce trebuia folosită în industria alimentară”, au anunțat reprezentanții IGPR. 

Transportul urma să ajungă în Olanda, în 25 septembrie. 

„La data de 23 septembrie 2024, autocamionul care a transportat cantitatea de pulpă de fructe congelată a sosit în Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, unde, cu sprijinul Poliției de Frontieră, a fost oprit”, a transmis Poliția. 

Autoritățile au verificat transportul, pentru că bănuiau că în interiorul produselor congelate se află „o cantitate importantă de cocaină”. 

Captură de droguri. Foto: IGPR

La controlul camionului, în butoaiele care conțineau aproximativ 15 tone de pulpă de fructe a fost descoperită cocaină. Autoritățile spun că este vorba despre o „captură record”, fără a preciza însă cantitatea.

În urma interceptării drogurilor, au fost făcute percheziții pentru prinderea membrilor grupării. Doi cetățeni români au fost reținuți pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

„Membrii grupării ar fi amenajat și un depozit în municipiul Aiud, pentru a duce acolo o parte din transportul suspect. La acea locație, au fost descoperite 4 butoaie din metal și 88 de cutii ce conțineau fructe congelate (aproximativ 880 kg.). Trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.-S.T. Constanța, în vederea audierii și luării de măsuri legale”, conform poliției. 

Captură droguri. Foto: IGPR
Captură droguri. FOTO: IGPR
INTERVIURILE HotNews.ro