Sari direct la conținut

20.000 de kilometri, cât o jumătate de Glob. Unde ajung, de fapt, hainele lăsate la reciclat de către români

HotNews.ro
20.000 de kilometri, cât o jumătate de Glob. Unde ajung, de fapt, hainele lăsate la reciclat de către români
Airtag pus în haine date la reciclat pentru a vedea unde ajung pe glob

Un experiment cu AirTag-uri, dispozitive de urmărire a locației, a dezvăluit că hainele donate pentru reciclare în magazine de fast fashion pot călători mii de kilometri în jurul lumii, contribuind semnificativ la poluare.

Ce faci cu hainele pe care nu le mai porți? Lanțurile de magazine de fast fashion te ajută să „închizi cercul” prin punctele lor de colectare, promite campania de reciclare de haine de la H&M. Și alte branduri de modă rapidă, precum Zara, Bershka, Stradivarius și Pull&Bear, care dețin magazine în majoritatea orașelor mari din țară, oferă și puncte de colectare pentru haine.

Am vrut să aflu unde ajung hainele pe care le „aruncăm” în coșurile acestor branduri. Așa că am selectat din dulapul meu de acasă, din Oradea, opt articole vestimentare: un hanorac, patru perechi de pantaloni, un cardigan și o cămașă. Pe două dintre ele le-am dus la mall-ul din Oradea, depunând câte una la Zara și H&M. Pe celelalte șase le-am luat cu mine la București și le-am lăsat în magazinele de aici.

Citește mai mult pe Snoop.ro

INTERVIURILE HotNews.ro