Sari direct la conținut

„Mă retrag din politică dacă cineva spune că eu am intervenit pentru vreo companie. Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz” / Marcel Ciolacu a vorbit în premieră despre o afaceristă pe care a admis că „o cunosc, dar normal”

HotNews.ro
Sorina Docuz / FOTO Facebook via G4Media
Sorina Docuz / FOTO Facebook via G4Media

Premierul României a fost întrebat de HotNews care este relația lui cu Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță și om de afaceri cu o creștere importantă în ultimii ani în domeniul publicității stradale.

Intimitatea unui politician e mai mică, potrivit CEDO, față de cea a unui cetățean obișnuit. Asta pentru că „cei pentru care luați decizii e normal să știe că, de pildă, nu se folosește nimeni numele dumneavoastră ca să-și facă afacerile”, a explicat jurnalistul Laurențiu Ungureanu. 

Jurnalistul l-a întrebat pe Marcel Ciolacu dacă e normal ca un om de afaceri să folosească numele premierului, datorită relației cu el. „Există dovezi pentru așa ceva?”, a spus Marcel Ciolacu. Jurnalistul i-a amintit premierului investigațiile G4Media, care au arătat cum decurg afacerile cu sprijin public ale Sorinei Docuz, „apropiata lui Marcel Ciolacu”. 

Premierul a spus: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz”. „Există vreo poză cu mine, cu ea? Dacă cineva îmi arată dovada, intrăm în altă zonă”. 

Premierul a adăugat că nu a sunat niciodată ca să intervină, pentru o companie, pentru o firmă. „Mă retrag din politică dacă cineva spune că eu am intervenit pentru vreo companie”, a insistat președintele PSD. El a spus că „nu-mi permit așa ceva, discut des  cu CEO de la mai multe companii mari”. El a spus că din cauza carierei de politician i s-au restrâns opțiunile și că înțelege acest lucru. Susține că nu se mai vede cu oamenii de afaceri, vechi prieteni, unii din Buzău, ”pentru că asta le-ar face lor rău”. 

Ce afaceri are Sorina Docuz

Sorina Docuz, o prietenă apropiată a premierului Marcel Ciolacu, și-a continuă afacerile „sub acoperire” în publicitate cu două bannere care valorează 100.000 de euro/lună, pe o clădire a Universității București, a dezvăluit în august 2024 G4Media.

Societatea Construcții Erbașu SA a închiriat în 2023 firmei Best Digital Kit SRL o suprafață totală de aproximativ 950 de metri pătrați din schela fațadei unei clădiri care aparține Universității București situat pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 4-12. Construcții Erbașu câștigase, anterior, o licitație organizată de Compania Națională de Investiții pentru restaurarea acestei clădiri emblematice din centrul Capitalei, valoarea contractului fiind de circa 317 milioane lei.

Trei multe surse concordante din politică, administrație locală și publicitate au confirmat și pentru HotNews faptul că în lumea afacerilor ”conduita agresivă”, cum a spus una dintre surse, a Sorinei Docuz este explicată prin relația apropiată cu Marcel Ciolacu.

Miercuri, întrebat de HotNews, premierul nu a negat că o cunoaște pe Sorina Docuz, dar a spus că are doar o relație ”normală”.


INTERVIURILE HotNews.ro