Sari direct la conținut

Amenințări de la Teheran după uciderea liderului Hezbollah: „Nu vom ezita să mergem la orice nivel”

HotNews.ro
Amenințări de la Teheran după uciderea liderului Hezbollah: „Nu vom ezita să mergem la orice nivel”
Protest în Iran după uciderea lui Hassan Nasrallah Foto: Morteza Nikoubazl/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Grupurile militante vor continua să se confrunte cu Israelul cu ajutorul Teheranului, după uciderea șefului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat duminică președintele parlamentului iranian, Mohammad Baqer Qalibaf, citat de presa de stat iraniană și Reuters.

O alianță cunoscută sub numele de „Axa rezistenței”, construită de-a lungul deceniilor cu sprijinul Iranului, include guparea palestianiană Hamas, Hezbollah din Liban, Houthi din Yemen și diverse grupuri armate musulmane șiite din Irak și Siria.

Israelul a anunțat că l-a ucis vineri pe Nasrallah într-un raid aerian asupra centrului de comandă Hezbollah din suburbiile sudice ale Beirutului. Hezbollah a confirmat că acesta a fost ucis, fără a spune cum.

„Nu vom ezita să mergem la orice nivel pentru a ajuta rezistența”, a declarat Qalibaf.

El a lansat, de asemenea, un avertisment la adresa Statelor Unite pe care le acuză de implicare în uciderea liderului Hezbollah.

„Statele Unite sunt complice la toate aceste crime și trebuie să accepte repercusiunile”, a spus el.

Comentând uciderea lui Nasrallah, ministrul iranian de Externe, Abbas Araqchi, a declarat că Israelul „nu se va odihni” și că acțiunea nu va rămâne fără răspuns, a relatat duminică mass-media de stat. El a declarat că regiunea se află într-o situație periculoasă.

Comandantul adjunct al Gardienilor Revoluției Iraniene, Abbas Nilforoushan, a fost, de asemenea, ucis în loviturile israeliene asupra Beirutului de vineri, a confirmat sâmbătă presa iraniană.

Sâmbătă, într-o primă reacție după uciderea liderului Hezbollah, liderul suprem din Iran, ayatolahul Khamenei, a făcut apel la toți musulmanii să se unească în „confruntarea cu regimul uzurpator și opresiv” al Israelului.

„Criminalii israelieni trebuie să știe că sunt mult prea mici pentru a provoca daune semnificative asupra bastioanelor Hezbollah din Liban”, a spus Khamenei. „Toate forțele Rezistenței din regiune susțin și sunt alături de Hezbollah”.


INTERVIURILE HotNews.ro