Sari direct la conținut

Trupul liderului Hezbollah, recuperat. Cauza decesului: traumatismul provocat de forța exploziei

HotNews.ro
Trupul liderului Hezbollah, recuperat. Cauza decesului: traumatismul provocat de forța exploziei
Liderul Hezboolah Hassan NasrallahFoto: AFP / AFP / Profimedia

Cadavrul liderului Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah a fost recuperat din centrul de comandă al grupării care a căzut vineri pradă unui atac aerian israelian. Trupul acestuia este intact, au declarat duminică pentru Reuters o sursă medicală și o sursă de securitate.

Declarația de sâmbătă a Hezbollah, în care se confirma moartea lui Nasrallah, nu pomenea cum anume a fost ucis și nici când vor avea loc funeraliile sale.

În schimb, cele două surse citate de Reuters au declarat că trupul său nu avea răni directe și, din informațiile preliminare, cauza morții a fost traumatismul contondent provocat de forța exploziei.

Forțele israeliene l-au ucis pe șeful grupării Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt arab al armatei, Avichay Adraee, la o zi după un atac israelian asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, potrivit Reuters și Times of Israel.

La circa trei ore de la anunțul Israelului, Hezbollah a confirmat uciderea liderului său și a jurat că va continua lupta împotriva Israelului „în sprijinul Gazei și a Palestinei și în apărarea Libanului și poporului său onorabil”.

De asemenea, presa internațională a scris citând surse din cadrul grupării armate libaneze că și numărul trei în ierarhia Hezbollah, Ali Karake, a fost ucis alături de Nasrallah.

Un general de rang înalt din Corpul Gărzilor Revoluționare iraniene, Abbas Nilforoushan, a fost, de asemenea, ucis în atac, a scris presa de stat din Iran.

INTERVIURILE HotNews.ro