Sari direct la conținut

Casa Verde Fotovoltaice: Fondurile pentru regiunea Centru s-au epuizat în mai puțin de 2 minute / Mâine urmează o altă regiune

HotNews.ro
Casa Verde Fotovoltaice: Fondurile pentru regiunea Centru s-au epuizat în mai puțin de 2 minute / Mâine urmează o altă regiune
Panouri solare pe acoperiș. Foto: Anatoliygleb | Dreamstime.com

Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoanele fizice a continuat luni cu regiunea Centru și locuitorii din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu s-au putut înscrie începând cu ora 10:00.

Fondurile s-au epuizat încă din primele 2 minute, la fel cum s-a întâmplat și vineri, la prima sesiune.

Pentru regiunea Centru a fost alocat un buget de 280 de milioane de lei.

UPDATE: Administrația Fondului pentru Mediu anunță că au fost înscrise 9.335 de persoane fizice în sesiunea dedicată regiunii Centru.

Ediția din acest an a demarat vineri cu regiunea Nord-Vest, unde fondurile s-au epuizat încă din primele 2 minute. Locuitorii din această zonă au avut la dispoziție un buget de 274,2 milioane de lei și s-au înscris 9.143 de dosare.

Urmează ca marți, 1 octombrie, tot de la ora 10:00, să se deschidă aplicația pentru cei din regiunea nord-est, respectiv județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Aceștia vor avea la dispoziție un buget mai mare, respectiv 319,3 milioane de lei.

Bugetul total al schemei în acest an este de 2 miliarde de lei, iar fiecare beneficiar primește 30.000 de lei de la stat pentru a-și instala panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Calendarul înscrierilor viitoare în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

  • 1 octombrie: Regiunea Nord-Est (județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui);
  • 2 octombrie: Regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea);
  • 3 octombrie: Regiunea Sud (județele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman);
  • 4 octombrie: Regiunea București-Ilfov;
  • 7 octombrie: Regiunea Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea);
  • 8 octombrie: Regiunea Vest (județele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş).

Anul acesta, fiecărei regiuni i-a fost alocată câte o zi pentru înscrieri, și nu trei zile, cum a fost anul trecut. Aceasta deoarece fondurile oricum s-au epuizat în primele minute, iar autoritățile au decis că nu mai este cazul să prelungească inutil perioada de înscrieri.

Așadar, dacă dorim să obținem fonduri pentru a ne instala panouri fotovoltaice pe acoperiș cu bani de la stat este esențial să ne organizăm dinainte și să ne mișcăm repede, în momentul în care aplicația devine activă, la ora 10:00 în fiecare dintre sesiunile regionale.

Reamintim că interesul pentru instalarea de panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde Fotovoltaice a devenit atât de mare, încât fiecare secundă contează la înscrieri. Pe internet au apărut persoane care le cer bani celor mai puțin experimentați cu calculatorul și le garantează că-i vor înscrie cu succes în câteva zeci de secunde. Se vehiculează sume de la 300 de lei la 1.000 de lei.

INTERVIURILE HotNews.ro