Sari direct la conținut

Cererea de reabilitare a lui Mircea Băsescu, admisă în prima instanță

HotNews.ro
Cererea de reabilitare a lui Mircea Băsescu, admisă în prima instanță
Mircea Băsescu Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a fost admisă, luni, de Tribunalul Constanţa. Decizia nu este definitivă. Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare în iunie 2016, pentru trafic de influenţă, și eliberat condiţionat în septembrie 2017.

Tribunalul Constanţa a decis, luni, să admită cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, scrie News.ro.

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Băsescu Mircea. Constată intervenită reabilitarea judecătorească a petentului Băsescu Mircea din pedeapsa aplicată prin sentinţa penală nr. 5/08.01.2016 a Tribunalului Constanţa, pronunţată în dosarul nr. 5412/118/2014, definitivă prin Decizia Penală nr. 711/16.06.2016 a Curţii de Apel Constanţa. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se va face menţiune despre aceasta pe sentinţa penală prin care s-a pronunţat condamnarea pentru care s-a admis reabilitarea”, se arată în minuta instanţei.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel (Bercea Mondial).

Fratele fostului preşedinte a fost eliberat condiţionat în septembrie 2017.

INTERVIURILE HotNews.ro