Sari direct la conținut

Studenții cazați în căminele UPB sunt responsabili de eventualele incendii în camere. Noile măsuri luate de Politehnica București în 2024

HotNews.ro
Studenții cazați în căminele UPB sunt responsabili de eventualele incendii în camere. Noile măsuri luate de Politehnica București în 2024
Campusul universității Politehnica din București. Foto: Simion Mechno / AGERPRES FOTO

Studenții care sunt cazați în căminele Universității Politehnica din București, în anul universitar curent, vor fi de vină dacă vor avea loc incendii în camere, arată o nouă serie de măsuri introduse în contractele de închiriere a camerelor, consultate de Edupedu.ro.

Conform contractului de închiriere a camerelor de cămin, publicat de Edupedu.ro, studenții nu mai au voie să utilizeze „prelungitoarele electrice sau orice tip de dispozitiv care are ca scop creșterea numărului de prize disponibile în camera de cămin”.

De asemenea, chiriașii nu au voie să utilizeze echipamente electrice în camere a căror putere depășește puterea maximă instalată stabilită la 1,00 kW, „pentru a preveni supraîncărcarea circuitelor electrice, care ar putea conduce la avarii, defectarea echipamentelor sau, în cazuri extreme, la incendii sau alte incidente grave”.

Universitatea Politehnica București menționează în contract că „orice intervenție neautorizată asupra instalațiilor electrice constituie o încălcare a regulamentelor de siguranță și poate duce la sancțiuni severe mergând până la evacuarea din cămin și atragerea răspunderii penale sau contravenționale pentru faptele săvârșite”.

În cazul în care studenții sesizează probleme la prize sau fluctuații de tensiune, sunt obligați să anunțe administrația căminului sau personalul responsabil de serviciul tehnic.

Măsurile vin după nemulțumirile studenților în urma incendiului din 22 septembrie într-unul dintre căminele universității din campusul Regie, care s-a produs din cauza unui „scurtcircuit la un aparat electric”, notează sursa citată.

INTERVIURILE HotNews.ro