Sari direct la conținut

Julius Meinl anunță câștigătorii primii ediții Barista Cup

Julius Meinl anunță câștigătorii primii ediții Barista Cup
De la stânga la dreapta: Vladimir Chzou - Moldova (câștigătorul categoriei Espresso), Luca Riccardi - Italia (câștigătorul categoriei Cappuccino), Mario Benetseder - Austria (câștigătorul categoriei Signature Drink), Raffy Vajio - EAU (Marele Câștigător)

Julius Meinl, furnizor de cafea premium, anunță marele câștigător al Barista Cup 2024: Raffy Vajio. Evenimentul a fost primul concurs internațional de barista organizat de companie și a avut loc pe 19 septembrie, la sediul istoric al companiei din Viena.

Vajio a reprezentat în finală Emiratele Arabe Unite. El lucrează pentru Atlantis the Royal din Dubai – este specialistul barista principal al hotelului, gestionând peste 35 de restaurante. Atât măiestria sa excepțională în prepararea cafelei, cât și pasiunea sa autentică pentru cafea au impresionat juriul competiției.

„Sunt foarte recunoscător să particip la competiția Julius Meinl din Viena, alături de acești oameni minunați,” spune Vajio. „Când servești din toată inima, se poate vedea pasiunea. Acesta este secretul.”

Câștigătorii fiecărei categorii sunt:

  • Espresso: Vladimir Chzou (Red Rabbit), reprezentantul Moldovei.
  • Cappuccino: Luca Riccardi (Bar Attymo), reprezentantul Italiei.
  • Signature Drink: Mario Benetseder (Café Orchidee), reprezentantul Austriei.

Campionii celor 12 etape locale organizate la începutul anului au concurat folosind cafeaua super premium 100% Arabica „Belvedere Blend” de la Julius Meinl, care face parte din gama dublu certificată The Originals Bio Fairtrade. Preparatele lor au fost evaluate de un juriu de experți în 3 categorii: Espresso, Cappuccino și Signature Drink.

Iată-i și pe restul specialiștilor barista care au arătat talent excepțional pe scena internațională:

  • Mladen Jurošević (Café Bar Vremeplov), Bosnia și Herțegovina
  • Davor Meštrović (Garaža Coffee Bar), Croația
  • Štěpánka Potůčková (Café and Bistro Chodský), Cehia
  • Davit Nikolishvili (Ambassadori Tbilisi Hotel), Georgia
  • Daria Tovkach (Mr & Mrs Coffee), Polonia
  • Ionela Todoran (Café Wien), România
  • David Melicher (Crowne Plaza), Slovacia
  • Coral Gamliel, (Café Noir), Statele Unite ale Americii

„Astăzi, fiecare barista a concurat folosind cafea de calitate superioară și echipamente de ultimă generație, susținute de expertiza de neegalat a echipelor noastre globale și locale. Acesta este serviciul pe care îl oferim tuturor partenerilor noștri din industria HoReCa. Împreună cu talentul și dedicarea specialiștilor noștri barista, reușim să oferim o cafea excepțională, de fiecare dată.”

  • Marcel Löffler (CEO, Julius Meinl Coffee Group)

Specialiștii barista și-au demonstrat abilitățile folosind aparatul Rancilio RS1 certificat SCA, râșnița Fiorenzato F83 Pro și sistemele de osmoză inversă BWT Bestaqua ROC. Aceste instrumente, întreținute cu soluții specializate de curățare de la Cafetto, reflectă dedicarea lui Julius Meinl pentru inovație și calitatea în fiecare ceașcă.

Cei patru câștigători vor călători în Honduras în ianuarie, unde Julius Meinl se aprovizionează cu cafea organică, certificată Fairtrade, pentru gama The Originals Bio Fairtrade. Aventura unică în viață, organizată în parteneriat cu Fairtrade, oferă specialiștilor barista ocazia de a descoperi cultura bogată a cafelei din Honduras și de a-și dezvolta cunoștințele despre cultivarea cafelei. Christina Meinl, membră a celei de-a cincea generații a familiei, și Hartwig Kirner, director al Fairtrade Austria, se vor alătura, de asemenea, călătoriei.

Mai multe detalii despre Julius Meinl și soluțiile sustenabile de cafea și ceai pentru afaceri și companii pot fi citite aici.

DESPRE JULIUS MEINL

Fondată în 1862, Julius Meinl este una dintre cele mai vechi companii de prăjire a cafelei din lume și un brand emblematic al cafenelelor din Viena. Dedicarea pentru calitate este o marcă de familie, menținută timp de cinci generații. Cu 160 de ani de experiență în aprovizionarea, amestecarea și prăjirea cafelei, Meinl este furnizorul preferat de cafea pentru cele mai importante cafenele din Viena. Astăzi, cafelele și ceaiurile Meinl contribuie la crearea unor momente semnificative pentru clienții din întreaga lume și sunt vândute în peste 50.000 de hoteluri, cafenele și restaurant din 70 de țări, plus într-un număr mare de puncte de vânzare cu amănuntul.

Articol susținut de Julius Meinl