Sari direct la conținut

Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori de la București: Guvernul a aprobat cheltuieli de peste jumătate de milion de euro

HotNews.ro
Elevi în curtea școlii, Foto: AGERPRES
Elevi în curtea școlii, Foto: AGERPRES

Guvernul a aprobat miercuri finanțarea cheltuielilor aferente organizării şi desfăşurării Olimpiadei Internaționale de Ştiințe pentru Juniori 2024 (IJSO), competiție interdisciplinară din domeniul științelor naturii (fizică, chimie, biologie), la Bucureşti, în perioada 2-12 decembrie 2024.

Astfel, suma necesară, în valoare de 546.787 euro (aproximativ 2,734 milioane lei), se asigură din fondul valutar al Ministerului Educației, din bugetul activităților finanțate integral din venituri proprii prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, conform devizului estimativ de cheltuieli.

La Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori 2024, organizată de Ministerul Educației, în colaborare cu Universitatea Națională de Ştiință şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, vor participa 813 persoane, din care 607 de participanți din străinătate.

Echipele participante la Olimpiada de la București plătesc o taxă de 1000 USD fiecare. Din sumele încasate, un procent de 75% va fi utilizat pentru acoperirea unei părți din cheltuielile de cazare şi masă pentru lideri și observatori, iar diferența de 25% va fi returnată trezorierului IJSO, în termen de 6 luni, pentru costurile operaționale ale organizației IJSO.

Taxa de observator este de 1.500 USD. Fiecare țară participantă are, de regulă, câte un observator. România colectează și păstrează toate taxele de observatori, care vor fi utilizate pentru acoperirea costurilor de cazare şi masă pentru elevi.

România a participat la toate edițiile olimpiadei începând cu anul 2004 și până în prezent și a obținut numeroase medalii de aur, argint și bronz.

Olimpiada se organizează prin rotație în fiecare țară membră, potrivit statutului IJSO.

INTERVIURILE HotNews.ro