Sari direct la conținut

Peste 35.000 de tineri pot călători gratuit prin Europa. Cum se obțin permisele DiscoverEU

HotNews.ro
Peste 35.000 de tineri pot călători gratuit prin Europa. Cum se obțin permisele DiscoverEU

Tinerii care împlinesc anul acesta 18 ani vor putea călători gratuit cu trenul în Europa anul viitor, prin programul european DiscoverEU. Comisia Europeană a anunțat miercuri că s-au deschis înscrierile pentru a primi permisele de călătorie.

Tinerii care își doresc să descopere timp de 30 de zile orașele europene prin programul DiscoverEU trebuie să împlinească anul acesta 18 ani, să răspundă la un chestionar format din cinci întrebări despre Uniunea Europeană și o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret.

Pot aplica doar persoane care sunt cetățeni din UE, Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Înscrierile sunt deschise până pe 16 octombrie, ora 12:00. Candidații vor primi permisele în funcție de răspunsurile trimise.

Pe lângă permisele gratuite de călătorie, tinerii vor primi și un card de reducere cu oferte pentru transportul public, cultura, cazarea, mâncarea, sportul și alte servicii, anunță Comisia Europeană.

Ce este DiscoverEU

DiscoverEU este un program integrat în Erasmus+ 2021-2017, lansat de Comisia Europeană în 2018.

Conform datelor transmise de Comisia Europeană, peste 1,3 milioane de tineri au solicitat permise de călătorie, din 2018 și până în prezent.

„Atunci când au fost întrebați despre experiențele lor, 93% dintre respondenți au declarat că intenționează să călătorească mai des cu trenul ca urmare a experienței lor cu DiscoverEU. Pentru mulți, a fost prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori, iar majoritatea au spus că au simțit un sentiment sporit de independență. Peste două treimi au declarat că nu și-ar fi putut finanța permisul de călătorie fără DiscoverEU”, se arată în comunicatul de miercuri al comisiei.

INTERVIURILE HotNews.ro