Sari direct la conținut

Șase morți într-un atac israelian asupra unui centru medical al Hezbollah din centrul Beirutului, potrivit autorităților libaneze

HotNews.ro
Șase morți într-un atac israelian asupra unui centru medical al Hezbollah din centrul Beirutului, potrivit autorităților libaneze
Fum negru și flăcări se ridică deasupra zonei Dahieh după ce armata israeliană a efectuat lovituri aeriene în sudul capitalei Beirut, Liban, pe 3 octombrie 2024. Sursă foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Trupele israeliene au continuat atacurile aeriene în Beirut în timpul nopții, iar ministerul libanez al sănătății a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise și alte șapte rănite, după o lovitură asupra unui centru medical din suburbia centrală Bachoura, conform The Guardian.

Centrul medical aparținea Organizației Islamice pentru Sănătate, legată de Hezbollah. Este a doua oară când centrul Beirutului este vizat de când Israelul și-a început campania de bombardamente, în urmă cu câteva săptămâni. În zonă se află parlamentul libanez și sediul regional al ONU.

Raidul din timpul nopții a provocat „doi morţi pe loc”, iar „numărul morţilor a crescut la şase după ce patru dintre răniţi au decedat din cauza rănilor”, a indicat ministerul, potrivit AFP și Agerpres.

Un oficial al organizaţiei de salvare a mişcării şiite a declarat pentru AFP că raidul „a vizat centrul de protecţie civilă al autorităţii” în districtul Bachoura, în centrul capitalei libaneze.

Aceasta este a doua lovitură israeliană care vizează centrul capitalei libaneze de la începutul conflictului dintre mişcarea islamistă pro-iraniană şi Israel, pe 8 octombrie 2023.

Bombardamente israeliene asupra suburbiile sudice din Beirut

Lovitura din cartierul Bachoura survine după o serie de bombardamente care au vizat suburbiile sudice, miercuri seara, a treia serie de raiduri israeliene vizând acest bastion al Hezbollah din afara Beirutului în mai puţin de 24 de ore şi vizat în mod constant de aproximativ zece zile.

Armata israeliană a emis, de asemenea, un nou ordin de evacuare pentru zonele din sudul Beirutului, în noaptea de miercuri spre joi, anunţând posibile lovituri împotriva Hezbollah, care susţine că rezistă în faţa înaintării forţelor israeliene în sudul Libanului.

Ministerul libanez al Sănătăţii a anunţat miercuri seara că 46 de persoane au fost ucise şi alte 85 au fost rănite de „atacuri ale inamicului israelian” în ultimele 24 de ore în mai multe regiuni ale ţării.

Centrul de criză libanez a anunţat înainte de publicarea acestui bilanţ zilnic că 1.928 de persoane au fost ucise în Liban din octombrie 2023.

INTERVIURILE HotNews.ro