Sari direct la conținut

VIDEO Elena Lasconi, întrebată despre angajarea soțului la grupul parlamentar USR: „Eu eram primar la Câmpulung, nu este nimic în neregulă”

HotNews.ro
VIDEO Elena Lasconi, întrebată despre angajarea soțului la grupul parlamentar USR: „Eu eram primar la Câmpulung, nu este nimic în neregulă”
Elena Lasconi Foto: captură video Hotspot

Elena Lasconi a subliniat că angajarea soțului său în poziția de consilier juridic la grupul parlamentar USR este perfect legală și morală și a fost făcută pe baza faptelor și a competențelor fără să fi avut ea vreo influență, potrivit declarațiilor făcute în interviul pentru Hotspot, emisiunea politică a HotNews.ro.

„La toate grupurile parlamentare de la toate partidele parlamentare se angajează oameni care sunt membri, se plătesc la fel din bani publici. La partide există oameni care lucrează tot pe bani publici. Când a fost nevoie la grupul parlamentar de doi consilieri juridici, s-a făcut o solicitare pe mail, soțul meu a trimis CV și a fost printre primii angajați”, a declarat Elena Lasconi.

Chestionată de ce anunțul de angajare nu a fost făcut public, președinta USR a subliniat că „a fost anunț pe mail pentru membri” întrucât se căuta să fie angajați membri USR.

Lasconi a subliniat că l-a susținut „să trimită CV pentru că e foarte apreciat în branșă și poate face lucruri bune și să ajute România”.

„Soțul meu a pregătit aproape toate amendamentele care au trecut în anii ăștia prin Parlament și este văzut în fiecare zi de parlamentari”, a declarat Elena Lasconi.

Ea a respins orice influență în angajarea soțului pe care a numit-o legală și „perfect morală”. „Eu eram primar la Câmpulung, puteam să fiu europarlamentar, absolut orice, nu este nimic în neregulă”, a insistat președinta USR.

„Soțul a fost angajat de către oameni care pe mine m-au dat jos de pe listă de la europarlamentare. Ce influență am avut? Aici contează faptele și competențele”, a afirmat candidata USR în alegerile prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro