Sari direct la conținut

Șeful Comisiei de Cultură, despre problemele de la TVR: „Nu mai au bani. Pentru că folosesc 80% din buget doar pe cheltuieli de salarizare”

HotNews.ro
Clădirea Televiziunii Române. Foto: Inquam Photos / George Călin
Clădirea Televiziunii Române. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele TVR, Dan Turturică, urma să fie audiat marți la Comisia de Cultură de la Camera Deputaților, însă, cu doar două ore înaintea întâlnirii, el a contramandat, spune Iulian Bulai, președintele Comisiei, într-un răspuns pentru HotNews.ro. 

  • Audierea era programată exact în ziua în care fosta șefă interimară a TVR a lansat mai multe acuzații grave la adresa lui Dan Turturică, într-o scrisoare deschisă adresată deputaților. Ramona Săseanu a scris despre actualul președinte că alocă zeci de mii de euro anual din bugetul instituției pe deplasări care nu au legătură cu televiziunea. 

„Am chemat în audiere pe domnul Turturică pentru ziua de marți. A confirmat cu cinci zile înainte de data audierii că ajunge. În ziua audierii, a sunat cu două ore înainte pentru a infirma participarea la audiere”, a transmis Iulian Bulai, într-un răspuns pentru HotNews.ro. 

Întrebat despre problemele financiare ale TVR ridicate de fosta șefă a televiziunii publice, președintele Comisiei de Cultură a spus: „Înțeleg și știu despre blocajul de execuție bugetară de acolo. Nu mai au bani. Pentru că folosesc 80% din buget doar pe cheltuieli de salarizare”. 

„Sper să ajungă și să vorbească și public despre asta”, a completat Bulai. 

„Avem un turist în loc de președinte”

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a adresat marți, 1 octombrie, o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură de la Camera Deputaților, în care descrie o situație „extrem de gravă și fără precedent în care se află Televiziunea Română”, după cum HotNews a relatat anterior. 

Totodată, Săseanu face și acuzații grave la adresa actualului președinte, Dan Turturică. 

În document, fosta șefă a TVR îl acuză pe acesta că cheltuie „în mod iresponsabil sau deficitar” bugetul televiziunii publice. 

Ea îl numește „turist care prioritizează «cazarea adecvată» în deplasări” și menționează că, până la sfârșitul anului, președintele mai are programate trei plecări – în Maroc, Belgia și Elveția.

„Domnul Turturică este într-o continuă mișcare și pare că nu mai are nicio limită. Cheltuie zeci de mii de euro anual pe deplasări la care nu e obligatoriu să participe sau, și mai grav, la care nu ar trebui să meargă deloc!”, scrie jurnalista TVR Craiova.  

Contactat de HotNews, șeful TVR spune că o va da în judecată pe Ramona Săseanu. 

INTERVIURILE HotNews.ro