Sari direct la conținut

Phenianul ia în derâdere parada militară organizată de Seul și noua rachetă balistică din arsenalul sud-coreean. „Un spectacol de clovni”

HotNews.ro
Phenianul ia în derâdere parada militară organizată de Seul și noua rachetă balistică din arsenalul sud-coreean. „Un spectacol de clovni”
Kim Yo Jong a minimalizat capacitățile militare ale Coreei de Sud, inclusiv noua rachetă balistică prezentată de Seul. Sursa foto: Profimedia

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a criticat parada militară organizată la Seul cu ocazia Zilei forțelor armate din această săptămână și a numit-o „spectacol de clovni”, într-o declarație transmisă joi de agenția de stat KCNA, citată de Reuters.

De asemenea, ea a minimalizat capacitățile militare ale Coreei de Sud expuse și a criticat zborul unui bombardier american B-1B în timpul paradei de marți.

„Cine ar putea vorbi despre „sfârșitul regimului” prezentând o armă atât de inutil de voluminoasă?”, a declarat Kim, citat de KCNA, referindu-se la prezentarea de către Coreea de Sud a noii sale rachete puternice Hyunmoo-5, capabilă să transporte un focos de opt tone.

Oficialii militari au declarat că parada de marți a fost parțial menită să prezinte puterea militară a Coreei de Sud ca o măsură de descurajare față de Coreea de Nord, care organizează frecvent parade cu arme precum rachete balistice intercontinentale.

Într-un discurs susținut înaintea paradei, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat că ziua în care Phenianul va utiliza arme nucleare va reprezenta sfârșitul regimului său.

Parada de marți de la o bază aeriană din Seul a implicat aproximativ 5.300 de soldați, 340 de tipuri de echipamente militare și zboruri de avioane. O altă paradă de mai mică amploare a avut loc în centrul Seulului, atrăgând mii de spectatori.

INTERVIURILE HotNews.ro