Sari direct la conținut

ANM: Coduri galbene de ploi și vânt până luni – HARTĂ / Când se răcește vremea în București

HotNews.ro
Avertizare meteo de vreme instabilă, Foto: Dreamstime.com
Avertizare meteo de vreme instabilă, Foto: Dreamstime.com

ANM a transmis două coduri galbene de ploi în jumătatea de est a țării, valabile vineri și sâmbătă, și încă o atenționare meteo de vânt în câteva județe din vestul României.

Două coduri galbene de ploi

Primul cod galben de ploi e valabil de vineri, ora 23:00, până sâmbătă, ora 15:00. În intervalul menționat, în sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vor fi ploi însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

A doua atenționare meteo de ploi va fi valabilă de sâmbătă, 5 octombrie, ora 15:00, până duminică, 6 octombrie, ora 12:00. În intervalul menționat, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Cod galben de vânt

Vineri, între orele 10:00 și 21:00, în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Cum va fi vremea în București până luni

De vineri dimineață și până sâmbătă dimineață, temperaturile vor crește până la maxime de 27…29 de grade, iar cele minime de 13…15 grade. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea se schimbă ușor de sâmbătă dimineață și până duminică dimineață, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

La finalul weekendului, vremea se va răci temporar și va ploua. Până luni dimineață, temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Până pe seară, ora 21:00, va ploua temporar și temperatura maximă va coborî până la 20 de grade.

INTERVIURILE HotNews.ro