Sari direct la conținut

Un nou cod galben de ploi, până luni dimineață – HARTĂ / De când se încălzește vremea

HotNews.ro
Un nou cod galben de ploi, până luni dimineață – HARTĂ / De când se încălzește vremea
Ploaie puternica (foto Andreistanescu, Dreamstime.com)


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică nou cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru 12 judeţe, inclusiv Galaţi şi Vaslui, afectate de inundaţi la jumătatea lunii septembrie, avertizarea fiind valabilă până luni dimineaţă. Meteorologii spun că, de marți, vremea se va încălzi, însă de miercuri revin ploile.

Avertizarea cod galben de averse însemnate cantitativ este în vigoare de duminică de la ora 10.00 până luni, la ora 8.00.

Conform ANM, în acest interval în Dobrogea, nordul şi nord-estul Munteniei, în vestul, centrul şi sudul Moldovei şi în sud-estul extrem al Transilvaniei vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, izolat însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor fi local de 20-30 l/mp şi izolat de peste 35-40 l/mp.


În București, vremea se va răci faţă de ziua precedentă, iar trecător va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10-12 grade.

Vremea se va încălzi ușor de marți, dar de miecuri vin din nou ploile.

„Astăzi, temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în vest și 24 de grade în sud- estul teritoriului. Mâine ne așteptăm la termperaturi apropiate de normalul țării, cuprinse între 14 grade în estul Transilvaniei și până la 22 -23 în sudul teritoriului. De marți, vremea începe ușor să se încălzească, dar de miercuri, mai ales în regiunile vestice, vom avea parte din nou de ploi”, a spus la Digi24 meteorologul Iris Răducanu.

INTERVIURILE HotNews.ro