Sari direct la conținut

Kievul, declarație rară: O rachetă hipersonică Kinjal a lovit o bază aeriană ucraineană

HotNews.ro
Kievul, declarație rară: O rachetă hipersonică Kinjal a lovit o bază aeriană ucraineană
Rachetă Kinjal. Sursă foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

O rachetă hipersonică rusească Kinjal a lovit „zona” principalei baze aeriene ucrainene Starokosteantîniv luni dimineață, a declarat Kievul într-o declarație rară, după un atac cu drone și rachete care a vizat și Kievul, informează Reuters.

Ultimul atac asupra aerodromului Starokosteantîniv din regiunea vestică Hmelnițki, care este adesea vizată de Rusia, a avut loc la o zi după ce ministrul olandez al apărării a declarat că țara sa va furniza Ucrainei mai multe avioane F-16 în următoarele luni.

Ucraina, care a primit un lot de avioane F-16 în această vară, după luni de zile de lobby pe lângă Occident, păstrează secretă locația avioanelor sale de luptă pentru a le proteja de loviturile cu rază lungă de acțiune pe care Rusia le-a efectuat în timpul războiului.

Forțele aeriene ucrainene, care rareori dezvăluie pagubele provocate țintelor militare, nu au precizat dacă lovitura a provocat pagube bazei aeriene, dar anunțul despre racheta care a lovit în apropierea aerodromului este neobișnuită.

Guvernatorul regional Serhiy Tyurin a declarat că nu au existat victime civile sau daune aduse infrastructurii critice.

De asemenea, două rachete Kinjal au fost doborâte în regiunea Kiev, a declarat forțele aeriene ucrainene.

Președintele rus Vladimir Putin și armata rusă au prezentat racheta Kinjal, sau Kh-47, ca pe un exemplu al arsenalului modernizat de rachete al Rusiei, susținând că viteza sa hipersonică o face extrem de dificil de interceptat.

În trei districte din Kiev au căzut resturi de rachete, dar nu au fost raportate pagube majore sau victime după ce apărarea aeriană a atacat țintele care se apropiau, au declarat autoritățile orașului.

Resturile au avariat acoperișul unei clădiri rezidențiale cu mai multe etaje și acoperișul unui supermarket din districtul Solomianskîi, în vestul orașului, iar o altă bucată a căzut pe teritoriul unei școli, a declarat șeful administrației militare a orașului, Serhiy Popko.

De asemenea, resturi de rachete au căzut pe o zonă deschisă din districtul central Șevchenkivskîi și au avariat acoperișul unei mașini în districtul Holosiivskîi din sudul Kievului.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât, de asemenea, 32 de drone rusești, iar alte 37 au fost pierdute pe radarele militare, sugerând că au fost dezactivate de sistemele de război electronic, au declarat forțele aeriene ucrainene.

INTERVIURILE HotNews.ro