Sari direct la conținut

Un important comandant al Hezbollah, ucis într-un atac asupra Beirutului, anunță armata israeliană

HotNews.ro
Un important comandant al Hezbollah, ucis într-un atac asupra Beirutului, anunță armata israeliană
Atac israelian asupra Beirutului. Sursă foto: Fayad Marc/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Comandantul cartierului general al Hezbollah, Suhail Hussein Husseini, a fost ucis luni într-un atac asupra Beirutului, a anunţat marţi armata israeliană, informează SkyNews și News.ro.

Suhail Hussein Husseini era responsabil cu logistica, bugetul şi gestionarea diferitelor unităţi ale grupului militant. Potrivit IDF, Husseini a jucat un „rol crucial” în transferurile de arme între Iran şi Hezbollah şi a fost responsabil pentru „distribuirea armamentului avansat în unităţile Hezbollah”.

„În plus, el a fost membru al Consiliului Jihad, consiliul de conducere militară de rang înalt al Hezbollah”, potrivit unui comunicat.

De asemenea, Husseini a fost responsabil pentru „gestionarea bugetară şi logistică a celor mai sensibile proiecte ale Hezbollah”, inclusiv „operaţiuni speciale, cum ar fi coordonarea atacurilor teroriste împotriva statului Israel din Liban şi Siria”.

Armata mai spune că sediul central al Hezbollah se ocupa şi de cercetarea, dezvoltarea şi fabricarea rachetelor ghidate cu precizie.

Hezbollah a lansat luni rachete asupra celui de-al treilea oraş ca mărime din Israel, Haifa, iar Israelul părea pregătit să îşi extindă ofensiva în Liban, la un an de la atacul devastator al Hamas asupra Israelului care a declanşat războiul din Gaza.

INTERVIURILE HotNews.ro