Sari direct la conținut

Unul dintre fiii lui Osama bin Laden a fost deportat din Franța. El este acuzat de glorificarea terorismul

HotNews.ro
Unul dintre fiii lui Osama bin Laden a fost deportat din Franța. El este acuzat de glorificarea terorismul
Omar bin Laden, unul din fiii fostului lider terorist Osama bin Laden Foto: AMRO MARAGHI / AFP / Profimedia

Ministrul francez de Interne a anunțat că a semnat un ordin executiv prin care îi interzice lui Omar Bin Laden, unul din fii fostului lider Al Qaeda, prezența pe teritoriul francez, iar bărbatul a fost deja deportat, fără a preciza momentul când s-a produs deportarea, potrivit Reuters.

Omar locuia într-un sat din Normandia și se ocupa cu pictatul de peisaje, dar a intrat în atenția autorităților după mai multe postări făcute în mediul online în urmă cu un an.

„Bin Laden, care a locuit în regiunea Orne timp de mai mulți ca soț a unei cetățene britanice, a postat comentarii pe o rețea de socializare în 2023 care glorificau terorismul”, a precizat ministrul de Interne, Bruno Retailleau. „Interdicția administrativă asigură că domnul Bin Laden nu se poate întoarce în Franța pentru niciun motiv”.

Potrivit cotidianului francez Le Publicateur Libre, Omar a atras atenția autorităților pentru un mesaj postat în ziua în care s-a născut tatăl său, fostul lider Al Qaeda ucis de SUA în 2011.

Jurnaliștii de la cotidianul francez mai precizează că domiciliul lui Omar a fost percheziționat în 2023 în urma postărilor.

INTERVIURILE HotNews.ro