Sari direct la conținut

Marian Olaianos a câștigat definitiv procesul cu TVR. El a fost concediat după ce a fost acuzat că a agresat o colegă. Ce decizie a luat Curtea de Apel București

HotNews.ro
Marian Olaianos a câștigat definitiv procesul cu TVR. El a fost concediat după ce a fost acuzat că a agresat o colegă. Ce decizie a luat Curtea de Apel București
Marian Olaianos. FOTO Captură TVR

Jurnalistul şi comentatorul sportiv Marian Olaianos, concediat în martie 2023 de la TVR, a câştigat procesul în care a dat în judecată televiziunea publică. Decizia este definitivă, potrivit conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată.

Astfel, potrivit deciziei Curții de Apel București, TVR este obligat să îl reintegreze pe Marian Olaianos în funcţia şi postul deţinute anterior. Sancțiunea inițială a concedierii a fost înlocuită cu „sancțiunea constând în reducerea salariului de bază cu 10%, pe o durată de 3 luni”.

În plus, TVR este obligată să-i plătească jurnalistului şi despăgubiri egale cu „salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în lipsa dispunerii concedierii sale”, arată soluţia pe scurt, consultată de HotNews.ro pe portalul instanţelor de judecată.

Marian Olaianos a fost concediat de la TVR pe 9 martie 2023 la patru luni după ce jurnalistul a agresat-o pe colega sa, Nadine Vlădescu. 

Comisia de disciplină a TVR a apreciat atunci că „sunt dovedite actele de agresiune fizică și verbală împotriva jurnalistei Nadine Vlădescu” și a decis să-l concedieze pe Olaianos, potrivit Libertatea.  Ziarul a publicat o înregistrare video a agresiunii. 

Pe 24 octombrie 2024, tot la Curtea de Apel București, va avea loc un termen într-un dosar cu obiect de plângere soluții de neurmărire/netrimitere în judecată, în care petent este Nadine Vlădescu, iar intimat este Marian Olaianos.

Cum s-a apărat Olaianos 

Într-un interviu acordat în februarie Gazetei Sporturilor, citat de Libertatea, Olaianos a contestat concluziile Comisiei, susținând că aceasta a fost nedreaptă. A recunoscut că a apucat-o de gât pe Nadine Vlădescu, dar a susținut că nu a lovit-o.În plus, a anunțat că va ataca în instanță concedierea de la TVR. „Îmi voi căuta dreptatea în instanță. Nu am fost înștiințat că există vreo plângere împotriva mea. Domnișoara, la o zi după incident, a fost la muncă”, declara atunci Olaianos.

INTERVIURILE HotNews.ro