Sari direct la conținut

VIDEO O maşină a căzut într-o groapă, după ce asfaltul s-a surpat brusc, în Sectorul 6 din București. Reacția Primăriei

HotNews.ro
VIDEO O maşină a căzut într-o groapă, după ce asfaltul s-a surpat brusc, în Sectorul 6 din București. Reacția Primăriei
Foto: Facebook / Ionela Arcanu

O mașină care aparține unei femei a căzut miercuri, 9 octombrie, într-o groapă formată după ce asfaltul străzii s-a surpat, în Sectorul 6 al Capitalei. Pavajul a cedat din senin după ce o mașină de salubrizare a trecut în zonă. Primăria Sectorului 6 a anunțat că incidentul s-a produs pe un teren privat.

Locul în care a avut loc incidentul reprezintă calea de acces spre clădirea unde își desfășoară activitatea o unitate de învăţământ, precizează Poliția Capitalei. Inițial, polițiștii au anunțat că surparea s-a produs în curtea unei unități de învățământ.

„De asemenea, precizăm faptul că întreaga zonă reprezintă o proprietate a unei societăți private, care aparține unei foste fabrici de tutun”, menționează Poliția Capitalei.

***

Incidentul a avut loc pe Șoseaua Orhideelor din Capitală, în jurul orei 08.00.

„Astăzi, 9 octombrie 2024, în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un autoturism ar fi căzut într-o groapă formată în urma surpării asfaltului, în curtea unei unități de învățământ, din Sectorul 6”, a transmis Poliţia Capitalei, într-un comunicat.

Proprietara mașinii, o femeie de 43 de ani, se afla alături de copilul ei, de 5 ani, lângă mașină, când autoturismul fost „înghițit” de groapa apărută.

„Din primele verificări a reieşit faptul că maşina se afla staţionată, iar în momentul în care ar fi trecut o autoutilitară de salubrizare asfaltul ar fi cedat. Menţionăm faptul că proprietarul maşinii, o femeie în vârstă de 43 de ani şi copilul acesteia, în vârstă de 5 ani, se aflau lângă autovehicul în momentul producerii incidentului”, a transmis Poliţia Capitalei.

În imaginile apărute pe rețelele sociale, surprinse de la fața locului, se vede cum mașina este căzută aproape în totalitate în acel crater. De asemenea, o mașină de gunoi este scufundată parțial în această groapă.

La fața locului au sosit și echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, reprezentanți ai Serviciului Disciplină în Construcții Sector 6, dar și reprezentanți ai Primăriei Sectorului 6 și un echipaj SMURD.

Potrivit ISUBIF, femeia și copilul au fost asistați medical la fața locului de către echipajul medical, refuzând transportul la spital.

„În acest moment acționăm pentru asigurarea zonei și extragerea autovehiculelor implicate”, precizează ISUBIF.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Precizările Primăriei Sectorului 6 

În urma incidentului, Primăria Sectorului 6 a transmis un comunicat, în care precizează că surparea nu s-a petrecut în curtea unei unei instituții de învățămant, așa cum anunța Poliția, ci pe un teren privat.

„Legat de incidentul care a avut loc în această dimineață, în jurul orei 7.30, venim cu precizări. Dezmințim informația că surparea s-a petrecut în curtea unei instituții de învățămant. Incidentul a avut loc pe calea de acces, din strada Regiei 2, care este teren privat și se află în proprietatea unei societăți.

Înainte de „89, aici a funcționat Fabrica de Țigarete. Terenul s-a surpat deasupra unei conducte de utilități, unde au avut loc lucrări de-a lungul timpului. Din cauza greutății cumulate a mașinii parcate și a autoutilitarei care aparține unei firme de salubrizare, oprită pentru a ridica gunoiul. Primăria Sectorului 6 nu are și nu a avut lucrări în zonă. Rețelele de utilități sunt administrate de către Primăria Municipiului București”, precizează Primăria Sectorului 6.

INTERVIURILE HotNews.ro