Sari direct la conținut

Contabila-şefă de la Teatrul Bulandra, acuzată că și-a însușit aproape 4 milioane de lei din casieria instituției cu ajutorul unei colege și a altei femei

HotNews.ro
Mașină de poliție, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Mașină de poliție, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Poliţiştii şi procurorii au făcut miercuri, 9 octombrie, trei percheziţii în Bucureşti, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de „delapidare” la Teatrul Bulandra. Vizate în dosar sunt trei femei, una dintre ele fiind contabila-șefă a instituției, suspectată că şi-au însuşit aproape 4 milioane de lei din casieria teatrului.

„Astăzi, 9 octombrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de “delapidare” cu consecințe deosebit de grave”, a transmis Poliția Capitalei, într-un comunicat.

Potrivit datelor polițiștilor, în perioada februarie 2018 – august 2019, trei femei, în vârstă de 50, 53, respectiv 67 de ani, două dintre ele având calitatea angajați ai unei instituții publice, și-ar fi însușit din casieria instituției suma de aproximativ 4.000.000 de lei.

Suma a fost delapidată „în baza a 10 registre de casă prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăți în numerar către 33 de colaboratori, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor, fără ca aceste persoane să aibă încheiate contracte cu respectiva instituție și fără ca aceștia să primească efectiv respectivele sume de bani, ori au primit sume considerabil mai mici decât cele menționate în statele de plată”, precizează polițiștii.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate trei persoane, bănuite de comiterea faptei.

Surse judiciare au precizat pentru Hotnews că suspectele în acest dosar sunt:

  • Ilie Nagie-Mihaela, care, în perioada februarie 2018 – august 2019, în calitate contabil-șef al Teatrului Municipal “Lucia Sturdza-Bulandra”, și-a însușit peste 3,9 milioane de lei din casieria instituției, în baza a 10 registre de casă prin care s-a dispus efectuarea a 160 plăți numerar, către 33 de colaboratori persoane fizice, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor, fără ca aceste persoane să aibă încheiate contracte cu instituția și să fi primit în realitate sumele de bani, ori au primit sume de bani considerabil mai mici decât cele menționate în statele de plată.
  • Lateș Lenuța, casieră a Teatrului Bulandra, acuzată că a ajutat-o pe Ilie Nagie-Mihaela să-și însușească suma respectivă din casieria instituției, prin faptul că a întocmit cele 10 registre de casă.
  • Turbatu Oana Elena, acuzată că ajutat-o pe Ilie Nagie-Mihaela să-și însușească suma amintita anterior din casieria instituției.

Persoanele în cauză fost depistate și urmează să fie conduse la audieri, urmând ca, ulterior să fie dispuse măsurile legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “delapidare” cu consecințe deosebit de grave.

INTERVIURILE HotNews.ro