Sari direct la conținut

Power Shift Summit reunește în 29 și 30 octombrie la București cei mai importanți lideri europeni din energie și business

Power Shift Summit reunește în 29 și 30 octombrie la București cei mai importanți lideri europeni din energie și business
PowerShift Summit

Asociațiile Române pentru Energie Eoliană și Fotovoltaică (RWEA & RPIA) organizează în 29 și 30 octombrie la București cel mai important eveniment al industriei energiei din surse regenerabile. Power Shift Summit beneficiază de susținerea celor mai mari asociații de profil din Europa – WindEurope, SolarPower Europe – și a partenerilor locali de marcă precum AmCham, Concordia, ACUE și AFEER.

  • 50 de reprezentanți de prestigiu din instituții și companii de top la nivel european și local vor fi prezenți la Summit în calitate de vorbitori.
  • Evenimentul va fi cea mai amplă platformă de dialog și colaborare între industrii, prin paneluri interactive, workshop-uri și expoziții.

Summit-ul reunește lideri de top din Comisia Europeană, Parlamentul European și Guvernul României, alături de mari jucători din sectorul privat, local și regional. Participă, de asemenea, ambasadorii Statelor Unite ale Americii și Marii Britanii la București, precum și reprezentanți ai celor mai mari organizații europene de business: BusinessEurope și European Aluminium. 

 „România și-a setat recent țintele pentru energie regenerabilă până în 2030, ceea ce impune investiții semnificative în tehnologie și infrastructură, precum și o colaborare între guvern și sectorul privat pentru a se asigura o tranziție coerentă, care să aducă beneficii pe întreg lanțul: producători, operatori de rețea, furnizori și consumatori. E nevoie de politici care să atragă investiții și să stimuleze competitivitatea. Evenimentul nostru creează tocmai platforma necesară pentru a facilita dialogul și colaborarea între sectoarele economice esențiale”, declară Liviu Gavrilă, Vice Președinte RWEA

Cele două zile de Summit găzduiesc paneluri, workshop-uri și expoziții. Discuțiile se vor concentra pe teme legate de dezvoltarea rețelelor, accelerarea proiectelor de energie regenerabilă și competitivitatea la nivel european, noi inițiative legate de centrele de date și utilizarea inteligenței artificiale, toate integrate în contextul tranziției către energia verde.

Alfredo Parres, director în cadrul grupului Hitachi Energy, unul dintre vorbitorii de top prezenți la Summit, subliniază că „electricitatea va fi coloana vertebrală a viitorului sistem energetic” și spune că „e nevoie de o planificare holistică și de o accelerare a investițiilor în paralel cu dezvoltarea de noi parteneriate pentru a livra la viteza și la scara necesare”. La rândul său,Giles Dickson, CEO WindEurope, pune accent pe rețele susținând că “accesul la rețea este acum blocajul numărul unu pentru construirea de capacități din surse verzi. Acest lucru înseamnă mai puțină securitate energetică și prețuri mai mari. Este nevoie de acțiuni imediate pentru a profita de potențialul surselor regenerabile în România și în Europa de Sud-Est”. 

Prezenți la Summit, cei doi actori importanți pe piața energiei la nivel european vor completa mesajele cheie în cadrul panelurilor în care vor fi prezenți. Dezbaterile vor fi continuate prin workshop-uri susținute de experți pe teme precum:

  • Prețuri și Trenduri în piața de energie, susținut de AFEER
  • Rolul Consumatorului în tranziția energetică, susținut de ACUE
  • Soluții de Stocare dezvoltate și implementate local, susținut de Monsson Energy Trading.
  • Lanț Valoric și oportunități de dezvoltare a proiectelor Eoliene în Marea Neagră
  • Soluții de Reciclare în industria fotovoltaică, susținut de RPIA și SolarPower Europe.

Înscrierile la eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial: https://powershiftsummit.rpia.ro/

PowerShift Summit este susținut de PPC Renewables, Vestas, Monsson, Evryo, Rezolv Energy, E.On, Engie, Prime Batteries Technology, Parapet, BayWa r.e. și Kraftfeld.

Despre RWEA 

RWEA (Asociația Română pentru Energie Eoliană) este o organizație non-profit fondată în 2008, care reprezintă principala voce a industriei energiei eoliene din România. Cu peste 50 de membri, incluzând operatori de parcuri eoliene, dezvoltatori, firme de avocatură, centre de formare, consultanți în fonduri europene și furnizori de servicii, RWEA sprijină dezvoltarea industriei prin consolidarea reprezentării membrilor sai, încurajând totodată colaborarea acestora în diverse grupuri de lucru și demersuri comune.

Asociația se angajează să promoveze politici și inițiative menite să sprijine dezvoltarea energiei eoliene, să depășească barierele locale și să contribuie la stabilitatea piețelor de energie, maximizând astfel oportunitățile de creștere. Asociația promovează o viziune de viitor sustenabila, bazata pe tehnologii regenerabile, care sunt atât ecologice, cât și competitive. Energia eoliană joacă un rol crucial în stimularea creșterii economice și în tranziția către o societate mai verde și modernă

Despre RPIA 

Asociația Industriei Fotovoltaice din România (RPIA) reprezintă vocea industriei fotovoltaice si interesele sectorului solar și ale partenerilor săi din lanțul valoric asociat, susținând dezvoltarea unei piețe energetice sustenabile și competitive.

RPIA, care reunește atât producători, cât și investitori în surse regenerabile, promovează politici și inițiative menite să accelereze dezvoltarea eficientă a energiei solare prin implicarea activă în procesul decizional național și european, facilitând comunicarea și colaborarea dintre membrii săi și părțile interesate în vederea creării unui cadru legislativ și de reglementare adecvat pentru atingerea țintelor de neutralitate climatică.

Articol susținut de Power Shift Summit