Sari direct la conținut

O echipă de fotbal a fost amendată cu aproape un milion de euro pentru postări pe rețelele de socializare

HotNews.ro
Nottingham Forest vs Everton, 21 aprilie / Foto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Nottingham Forest vs Everton, 21 aprilie / Foto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Clubul Nottingham Forest a fost amendat de Asociația Engleză de Fotbal (FA), vineri, cu 896.000 de euro pentru că a acuzat în luna aprilie, pe social-media, un arbitru că este suporterul unei alte echipe, pe care a favorizat-o, conform The New York Times

După un meci dintre Nottingham Forest și Everton, cei de la Forest au făcut o postare pe platforma de socializare X, în care au pus sub semnul întrebării corectitudinea arbitrului VAR, Stuart Attwell. 

În urma criticilor, clubul a explicat că postarea nu avea intenția de a sugera că Attwell a fost părtinitor, ci dorea doar „să inițieze o dezbatere”.

Clubul de fotbal a susținut că arbitrul, desemnat la VAR pentru meciul cu Everton, este fanul echipei Luton Town, iar asta ar putea să provoace „o părtinire inconștientă”. Ei au declarat că s-au simțit neîndreptățiți, după ce arbitrul principal nu a acordat trei penalty-uri, iar Attwell nu a intervenit de la VAR.

„Trei decizii extrem de slabe — trei penalty-uri neacordate — pe care pur și simplu nu le putem accepta. Am avertizat PGMOL (nr. organizația arbitrilor) că arbitrul de la VAR este fan Luton înainte de meci, dar nu l-au schimbat. Răbdarea noastră a fost pusă la încercare de mai multe ori”, a scris echipa de fotbal pe X.

Postarea a fost văzută de peste 46,2 milioane de oameni, iar comisia care a analizat cazul a considerat că, având în vedere că a devenit „virală”, a adus un prejudiciu imaginii fotbalului.

Forest a făcut apel împotriva amenzii.

INTERVIURILE HotNews.ro