Sari direct la conținut

„Cel mai tare oraș subteran” din România, viral pe internet, după ce MrBeast a publicat un clip pe Youtube

HotNews.ro
„Cel mai tare oraș subteran” din România, viral pe internet, după ce MrBeast a publicat un clip pe Youtube
Salina Turda. Sursă foto: Joerg Mitter / AP / Profimedia

Youtuberul MrBeast are peste 320 de milioane de urmăritori pe platforma de streaming video, iar cel mai recent clip a fost filmat într-o destinație turistică populară de la noi din țară.

„Această mină de sare este cel mai tare oraș subteran pe care l-am văzut vreodată”, spune MrBeast despre Salina Turda din județul Cluj.

Clipul de 20 de minute publicat sâmbătă a strâns 26 de milioane de vizualizări și aproape 4.000 de comentarii după numai 15 ore de la apariția lui.

Cel mai urmărit youtuber din lume a filmat experința din Salina Turda timp de șapte zile în iulie 2024, potrivit presei locale. Sâmbătă, la trei luni distanță, a publicat clipul „7 zile de explorare a unui oraș subteran” în care apar și alți vloggeri care l-au însoțit pentru acestă „provocare”.

Reprezentanții Salinei au anunțat la vremea respectivă închiderea acesteia pentru șapte zile, însă fără să ofere explicații.

„Acest oraş este construit în interiorul unei mine care datează de peste o mie de ani. Cu nenumărate tuneluri şi camere neexplorate, cine ştie peste ce orori vom da. Acestea sunt scările care coboară în oraş. Cât de vechi sunt aceste scări? Mai vechi decât noi. În regulă, acum că suntem aici jos, uită-te cât de sus e tavanul. Wow! În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când România era bombardată, mii de oameni s-au ascuns aici şi acum doar o grămadă de youtuberi trăiesc aici”, a spus MrBeast la începutul aventurii din Salina Turda.

Odată cu publicarea clipului, youtuberul american a publicat și o poză alături de creatorii de conținut alături de care a filmat în Salina Turda. „Acest videoclip este unul dintre cele mai amuzante videoclipuri pe care le-am făcut în ultima vreme”, a scris MrBeast.

Cine este MrBeast

MrBeast, Jimmy Donaldson pe numele său real, este un cunoscut creator de conținut pe YouTube, scrie Cluj24.

El a doborât recordul de cei mai mulți urmăritori ai unui canal de YouTube, după ce depășit borna de 300 de milioane de urmăritori.

MrBeast a devenit cunoscut datorită videoclipurilor sale de înaltă calitate și cu buget mare, în care organizează diverse provocări și oferă sume impresionante de bani participanților.

Salina Turda, „poartă spre inima Transilvaniei”

„Salina Turda este cel mai spectaculos subteran din lume, modelat de oameni. Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul”, se arată pe site-ul oficial al obiectivului turistic.

„Poartă spre inima Transilvaniei” este vizitată anual de peste 680.000 de persoane și se află la 120 de metri sub pâmânt.

Salina Turda este unul dintre puținele obiective turistice din România incluse în celebrul ghid de călătorii Michelin, primind două stele Michelin, din maximul de trei posibile.

În intervalul 26 octombrie – 3 noiembrie 2024, Salina Turda va fi deschisă cu un program special, zilnic, între orele 09.00 – 18.00, cu ultima intrare la ora 17.00.

INTERVIURILE HotNews.ro