Sari direct la conținut

VIDEO O companie chineză a fabricat cea mai mare turbină eoliană din lume / Diametrul palelor rotorului este de 310 metri

HotNews.ro
Turbine eoliene offshore, Foto: Michael H. Sorensen | Dreamstime.com
Turbine eoliene offshore, Foto: Michael H. Sorensen | Dreamstime.com

O turbină eoliană offshore, de 26 de megawați (MW), a fost lansată de compania chineză Dongfang Electric Corporation (DEC), din provincia Fujian. Turbina este cea mai mare din lume, cu o dimensiune care se întinde pe mai mult de zece terenuri de fotbal, conform publicației de specialitate OffShore Wind.

Compania a declarat că turbina eoliană este concepută pentru zone cu viteze ale vântului de cel puțin 8 m/s și are o rezistență puternică la taifunuri și coroziune. 

Centrul navei turbinei se află la o înălțime de 185 de metri, echivalentă cu un bloc de 63 de etaje, în timp ce diametrul palelor rotorului depășește 310 metri.

Turbina eoliană poate genera 100 de GWh de energie în fiecare an, cu o medie a vântului de 10 m/s. Asta ar alimenta aproximativ 55.000 de locuințe. O singură astfel de turbină ar putea duce la scăderea emisiilor de carbon cu 80.000 de tone, conform DEC.

În luna iunie, DEC a instalat o turbină eoliană offshore de 18 MW, care alimentează aproape 36.000 de gospodării, potrivit companiei. 

Un alt producător chinez de turbine eoliene, Mingyang Smart Energy, a instalat o turbină în Hainan. Conform Mingyang, turbina este proiectată pentru a fi instalată la nivel global în regiuni cu viteze ale vântului medii spre mari, fiind potrivită în special pentru zonele predispuse la taifunuri.

INTERVIURILE HotNews.ro