Sari direct la conținut

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Turcia

HotNews.ro
Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Turcia
Cutremur în Turcia. Foto captură AFAD

Seismul cu magnitudinea de 5,9 s-a produs, miercuri, 16 octombrie, la ora locală 10:46, în provincia Malatya din estul Turciei, a anunţat autoritatea de gestionare a dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă a ţării (AFAD), citată de Reuters.

Cutremurul a avut loc la ora locală 10.46 și a avut epicentrul în districtul Kale, la aproximativ 40 km est de oraşul Malatya. A fost resimţit şi în provinciile Hasakah, Deir al-Zor şi Alep din Siria.

„Echipele noastre sunt în alertă şi operaţiunile de scanare pe teren sunt în desfăşurare”, a transmis AFAD, precizând că deocamdată nu există informaţii legate de pagube sau victime.

Centrul Seismologic European a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,1 grade şi s-a produs la o adâncime de 9 km.

Anul trecut, pe 6 februarie 2023, Turcia a fost lovită de două cutremure devastatoare: unul cu magnitudinea 7,7, urmat de o replică cu magnitudinea 7,6. Numeroase clădiri s-au prăbușit, iar peste 53.000 de persoane au murit doar în Turcia, potrivit datelor guvernului turc.

INTERVIURILE HotNews.ro