Sari direct la conținut

Vrea Nicușor Dan să desființeze Sectoarele? „Discuția este pentru 2028”

HotNews.ro
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos/Bogdan Buda
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos/Bogdan Buda

Nu este momentul unei dezbateri privind desfiinţarea Sectoarelor, a declarat, joi, primarul general, Nicușor Dan, acum chestiunile urgente fiind modul de împărţire a banilor şi cine eliberează autorizaţiile de construire în Bucureşti.

  • „Este o dezbatere pe care trebuie să o avem – eu am în faţă un mandat de patru ani, în acest mandat de patru ani, eu vreau să am mai mulţi bani, ca să putem să rezolvăm problemele bucureştenilor.
  • Şi vreau să dau autorizaţii de construire, ca să nu mai nenorocim traficul. În aceşti patru ani, nu putem pune în discuţie dispariţia unor sectoare, pentru care există primari şi consilieri locali aleşi.
  • Discuţia asta este pentru 2028, eventual. Eu vreau să avem o discuţie pentru 2025. (Desfiinţarea sectoarelor) este o dezbatere pe care noi, ca societate, trebuie să o avem”, a susţinut primarul general, citat de Agrepres.

Întrebat dacă mutarea competențelor pe autorizare de la Sectoare la Primăria Capitalei nu va duce la un blocaj, fiind mai multe voci care acuză că municipalitatea nu emite în termen autorizațiile de construire, primarul general spune că situația s-a îmbunătățit.

„Merge mai repede (procesul de eliberare a autorizaţiilor) decât mergea în mandatul 2016 – 2020. Atunci media era şapte luni, acum este de patru luni. E un fenomen general în România cu acest termen de 30 de zile. Şi mai este un factor obiectiv: nişte oameni care erau învăţaţi cu şmecheria au plecat ei singuri şi nu am putut să angajăm, pentru că, inclusiv în momentul în care vorbim, nu avem voie să angajăm, pentru că e în funcţie ordonanţa austerităţii”, a explicat Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a menţionat şi cum s-ar împărţi banii, în cazul în care Consiliul General va aproba repartizarea între PMB şi Primăriile de sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni.

„Consiliul General, când face bugetul, primeşte solicitări de la Administraţia Spitalelor, de la ALPAB, de la Administraţia Străzilor, de la Direcţia de Investiţii, le evaluează pe toate şi împarte banii într-o parte şi în alta, cum consideră de cuviinţă. Acelaşi lucru (va fi şi în cazul modificării modului de împărţire a banilor – n.r.) numai că vorbim de toate instituţiile de la toate cel şapte primării”, a spus el.

INTERVIURILE HotNews.ro