Sari direct la conținut

Ce avere avea managerul de spital acuzat că a cerut mită mii de euro și buchete de lalele de 8 martie pentru colege

HotNews.ro
Ce avere avea managerul de spital acuzat că a cerut mită mii de euro și buchete de lalele de 8 martie pentru colege
Flaviu-Emanuel Sima/Foto: Facebook - Flaviu-Emanuel Sima

Flaviu-Emanuel Sima este acuzat că în perioada în care a fost manager interimar al Spitalului Municipal Rădăuți „Sf. Doctori Cosma și Damian” a cerut mii de euro pentru a ajuta o persoană să câștige un concurs de brancardier. Cum persoana respectivă a ratat concursul, medicul a trebuit să dea banii înapoi. Sima este acuzat că a pretins și buchete de lalele pe care să le ofere angajatelor din spital. La schimb, urma să favorizeze o persoană la un concurs din spital.

Potrivit DNA, Flaviu Sima ar fi primit 12.000 de euro în 2023 de la două persoane „pentru a-i sprijini să ocupe postul de brancardier în cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, sens în care ar fi intervenit la membrii comisiei de examen în favoarea uneia dintre cele două persoane, pentru a promova concursul organizat în acest scop în perioada 28.02.2024-02.04.2024, oferindu-i acestuia subiectele pentru proba interviului, prin intermediul inculpatului Luța Vlad-Vasile”.

Pentru că cele două persoane nu au luat concursul, aceștia și-au cerut banii înapoi și i-au și primit. 

Același manager ar fi primit „2.600 lei și diverse bunuri de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora pentru a interveni pe lângă diverși medici din cadrul spitalului și a-i ajuta pe aceștia să se interneze pentru diverse afecțiuni și operații chirurgicale”.

Tot Sima „în perioada 18 – 21 martie 2024, inculpatul Sima Flaviu – Emanuel, în calitate de manager interimar al Spitalului Municipal Rădăuți „Sf. Doctori Cosma și Damian”, i-ar fi furnizat unei persoane, subiectele pentru examenele scris și oral, pe care fiica sa le-ar fi susținut în cadrul unui concurs de ocupare a unui post de economist debutant la instituția pe care o conduce, astfel încât aceasta din urmă să promoveze respectivul concurs și să fie angajată”.

Lalele și un ITP

Șirul acuzațiilor continuă cu un ITP și buchete de lalele.

„În cursul lunii februarie 2024, inculpatul Sima Flaviu – Emanuel, ar fi pretins de la o persoană să-i efectueze ITP-ul la autoturismul personal și să-i aducă mai multe buchete de lalele cu ocazia zilei de 8 martie, pentru a le oferi din partea sa angajatelor și pacientelor ce se aflau în spital, în schimbul cărora ar fi promis că va favoriza o persoană din anturajul acestuia să ocupe un post ce urma să fie scos la concurs în cadrul unității spitalicești pe care o conduce”.

Potrivit unei declarații de avere din 2022, Flaviu Sima deținea un teren intravilan în județul Suceava, două mașini de lux – Audi Q7 și Audi Q7 – și câștigase 200.000 de lei de la spital, plus 40.000 de lei din „activități independente”. 

INTERVIURILE HotNews.ro