Sari direct la conținut

China: XI Jinping a cerut forțelor sale să intensifice pregătirile de război

HotNews.ro
China: XI Jinping a cerut forțelor sale să intensifice pregătirile de război
Xi Jinping în inspecție la o brigadă a forțelor de rachete ale Chinei. FOTO: Li Gang / Xinhua News / Profimedia

Președintele chinez Xi Jinping a cerut forțelor sale armate să își intensifice pregătirile de război, a anunțat sâmbătă presa de stat, la doar câteva zile după ce Beijingul a organizat manevre militare la scară largă în jurul Taiwanului, transmite AFP.

Xi a făcut aceste declarații în timpul vizitei la o brigadă a Forței de Rachete a armatei, potrivit televiziunii de stat CCTV.

El a spus că armata trebuie „să consolideze în mod cuprinzător formarea și pregătirea pentru război (și) să se asigure că trupele au capacități de luptă solide”, a raportat CCTV.

Soldații trebuie „să își îmbunătățească descurajarea strategică și capacitățile de luptă”, a adăugat el.

China, care revendică Taiwanul ca parte a teritoriului său, și-a intensificat demonstrațiile de forță în jurul insulei autonome în ultimii ani.

Luni, Beijingul a desfășurat avioane de luptă, drone, nave de război și gărzi de coastă pentru a înconjura Taiwanul. Aceasta este cea de-a patra serie de manevre de război la scară largă în jurul insulei în puțin peste doi ani.

Liderii comuniști chinezi au spus de mai multe ori că nu exclud folosirea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul Beijingului.

Joi, Xi a declarat din nou că armata chineză trebuie să „protejeze cu fermitate securitatea strategică și interesele fundamentale ale țării”, potrivit CCTV.

INTERVIURILE HotNews.ro