Sari direct la conținut

Documentul secret trimis americanilor de către Israel prin care caută pacea în Liban

HotNews.ro
Avioane f-35 ale forțelor aeriene israeliene, Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia
Avioane f-35 ale forțelor aeriene israeliene, Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Israelul a transmis săptămâna trecută Statelor Unite un document cu condițiile sale pentru o soluție diplomatică care să pună capăt războiului din Liban, au declarat pentru publicația americană Axios doi oficiali americani și doi oficiali israelieni, scrie Reuters.

Israelul a cerut ca forțelor sale armate să li se permită să se angajeze „activ” pentru a se asigura că Hezbollah nu se reînarmează și nu își reconstruiește infrastructura militară în apropierea frontierei, conform unui oficial israelian citat de Axios.

Israelul a cerut, de asemenea, ca forțele sale aeriene să aibă libertate de operare în spațiul aerian libanez.

Un oficial american a declarat pentru Axios că este foarte puțin probabil ca Libanul și comunitatea internațională să fie de acord cu condițiile Israelului.

Casa Albă nu a putut fi contactată imediat în afara orelor obișnuite de lucru. Departamentul de Stat al SUA nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii din partea Reuters.

Amos Hochstein, reprezentantul special al Casei Albe, vizitează luni Beirutul pentru a discuta despre o soluție diplomatică la conflict, a mai relatat Axios.

INTERVIURILE HotNews.ro