Sari direct la conținut

Ciolacu: Noi avem darul de a demitiza orice politician, mai ales președinții. Dacă nu îi împuşcăm, îi facem de râs

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul social-democrat la prezidențiale, a fost întrebat, marţi, la emisiunea Morning Glory, care este primul lucru pe care îl va rezolva dacă ajunge să conducă România.

”Trebuie schimbată abordarea. Preşedintele cumva s-a ridicat undeva sus, a creat un glob de sticlă în jurul lui şi funcţia de preşedinte trebuie să fie intangibilă. Din punctul meu de vedere, a fost o greşeală de abordare”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

„Nu o să fiu niciodată cel mai iubit dintre pământeni. Nimeni nu o să fie, mai ales că noi avem darul ăsta de a demitiza orice politician, mai ales la preşedinţi suntem experţi. Dacă nu îi împuşcăm, oricum îi facem de râs”, a continuat liderul PSD. Ciolacu face referire la Nicolae Ceaușescu, dictatorul român care a fost executat prin împușcare, alături de soția sa, Elena Ceaușescu, în ziua de Crăciun a anului 1989.

Potrivit lui Ciolacu, preşedintele României „trebuie să fie cumva alături de guvern, mai ales în perioada aceasta”, care „nu este o perioadă uşoară”.

 ”Aş interveni şi aş sta lângă Guvern şi nu aş lua numai părţile bune. Există şi această tentaţie, mai ales la primul mandat, de obicei, dacă faci rău, e Guvernul. Eu sunt preşedinte, eu le-am spus. Nu cred că mai avem timp de pierdut. Următorii cinci ani vor fi cruciali pentru România”, a mai spus candidatul la prezidențiale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie 2024. Dacă niciunul dintre candidați nu obține 50%+1 din voturi, primii doi candidați se vor califica pentru turul doi care va avea loc pe 8 decembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro