Sari direct la conținut

Deputat francez, prins în timp ce cumpăra droguri sintetice de la un dealer stradal, la metrou

HotNews.ro
Deputat francez, prins în timp ce cumpăra droguri sintetice de la un dealer stradal, la metrou
Andy Kerbrat, deputat al formațiunii La France Insoumise (LFI), discută cu presa la sediul Adunării Naționale din Paris, 18 decembrie 2023 Sursa foto: Abdullah Firas/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un deputat francez a recunoscut marți că poliția l-a prins săptămâna trecută încercând să cumpere droguri, scrie Politico.

„Joi, 17 octombrie 2024, am fost oprit (și prins) în posesia unor narcotice”, a afirmat parlamentarul Andy Kerbrat, într-un comunicat publicat pe rețeaua de socializare X. „Am recunoscut imediat acuzațiile care mi se aduc”, a adăugat el.

Kerbrat, care este membru al alianței de stânga Noul Front Popular, din partea partidului de extremă-stângă La France Insoumise (LFI – Franța Nesupusă), și reprezintă regiunea de nord-vest Loire-Atlantique în Adunarea Națională a Franței, a emis comunicatul după ce ziarul de dreapta Valeurs Actuelles a publicat un articol care dezvăluia că deputatul a fost reținut în timp ce încerca să cumpere droguri sintetice 3-MMC de la un dealer, la o stație de metrou din Paris.

Kerbrat și-a exprimat regretul că cercul său apropiat, inclusiv echipa sa parlamentară și aliații politici, au aflat despre arestare prin intermediul dezvăluirilor din presă înainte ca el să îi poată anunța personal.

Tânărul de 34 de ani a recunoscut că se luptă cu dependența de droguri de ceva timp și a promis că va căuta ajutor. „Dependența este o problemă de sănătate publică și trebuie tratată ca atare”, a spus el.

Mai mulți aliați politici de stânga ai lui Kerbrat și-au exprimat sprijinul pentru el în urma apariției informației, inclusiv Sandrine Rousseau de la Verzi: „Consumul de droguri și dependența sunt o problemă de îngrijire, sănătate mintală și sprijin. Ai recunoscut, ești pe drumul unui tratament. Întoarce-te la noi în formă bună”, a afirmat Rousseau, tot într-un mesaj publicat pe X.

În schimb, politicienii de dreapta s-au grăbit să îl critice pe Kerbrat. Printre aceștia s-a numărat noul ministru de interne, Bruno Retailleau, de linie dură, care a afirmat că Andy Kerbrat trebuie să suporte consecințele acțiunilor sale, în special într-un moment în care comerțul cu droguri alimentează ceea ce el a numit o „procesiune a violenței” în orașe franceze precum Marsilia.

„Este intolerabil să vezi un parlamentar cum cumpără droguri sintetice de la un dealer stradal”, a scris Retailleau, pe rețeaua X.

INTERVIURILE HotNews.ro