Sari direct la conținut

Elena Lasconi, după ce Nicolae Ciucă i-a cerut retragerea din cursa electorală: „Breaking News: și azi candidez”

HotNews.ro
Elena Lasconi, după ce Nicolae Ciucă i-a cerut retragerea din cursa electorală: „Breaking News: și azi candidez”
Elena Lasconi, la Congresul USR. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Președinta USR a respins apelul făcut de liderul PNL de a-și retrage candidatura pentru alegerile prezidențiale pentru „a susține cu adevărat un proiect de dreapta”.

„Bună ziua, România! Bună ziua, domnule Ciucă! BREAKING NEWS: Și azi candidez la președinția României”, a fost răspunsul în stil jurnalistic pe care Lasconi l-a trimis miercuri pe Facebook.

Cu o zi înainte, Nicolae Ciucă i-a cerut să se retragă din cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat, marți seară, într-o intervenție la România TV.

„Noi am intrat la guvernare cu PSD pentru că USR nu a făcut nimic altceva decât a depus o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (…) Şi-a schimbat leadership-ul. Ştiţi foarte bine că respect tot ceea ce înseamnă partea aceasta de contracandidaţi, când este vorba de o doamnă contracandidat cu atât mai mult. Fac un apel la doamna să înţeleagă un pic aritmetica şi politică şi reală. 8% în alegerile locale înseamnă mult mai puţin decât 30%. Motiv pentru care fac apel public la dumneaei să înţeleagă să se retragă şi să vină să susţină cu adevărat un proiect de dreapta”, a spus Ciucă.

El a adăugat că „dânsa trebuie să înţeleagă încă o dată care este valoarea numerică a cifrelor”.

„Eu am discutat cu dumneaei, nu este niciun fel de secret. Sunt convins că votanţii USR înţeleg ce spun acum şi sunt în măsură să facă o diferenţă între ceea ce înseamnă valoarea fiecăruia dintre noi şi modul în care fiecare dintre noi putem să compatibilizăm cu ceea ce înseamnă funcţia de preşedinte al României”, a susținut candidatul PNL.

INTERVIURILE HotNews.ro