Sari direct la conținut

„Jaf de proporții șocante”: 22 de tone de brânză cheddar, furate printr-o schemă sofisticată de la un producător britanic. Apelul lui Jamie Oliver

HotNews.ro
„Jaf de proporții șocante”: 22 de tone de brânză cheddar, furate printr-o schemă sofisticată de la un producător britanic. Apelul lui Jamie Oliver
Angajații de la magazinul Neals Yard Dairy din piața Borough vând produse clienților. 19 ianuarie 2024. Sursa foto: Richard Pohle / News Licensing / Profimedia

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver i-a îndemnat sâmbătă pe iubitorii de brânză să ajute poliția să-i prindă pe escrocii care au reușit să fure 22 de tone de Cheddar englezesc și galez de la o fabrică de lactate din Londra, informează AFP.

Oliver a descris furtul drept un „jaf nerușinat de proporții șocante”.

El le-a spus urmăritorilor săi de pe Instagram să fie atenți dacă aud ceva despre „încărcături de brânză de lux” care ar fi fost oferite „la preț mic”, adăugând că cheddarul furat valorează aproximativ 300.000 de lire sterline (388.000 de dolari).

Apelul cunoscutului bucătar a venit după ce comerciantul Neal’s Yard Dairy a anunțat că a livrat peste 950 de roți de brânză cheddar presupusului escroc, care se dădea drept distribuitor angro pentru un mare retailer francez, pentru ca apoi compania să-și dea seama că a fost păcălită.

Compania, unul dintre principalii distribuitori și comercianți cu amănuntul de brânzeturi artizanale britanice din Regatul Unit, a precizat că i-a plătit pe Hafod, Westcombe și Pitchfork, micii producători ai brânzei furate, astfel încât aceștia să nu suporte costurile.

Neal’s Yard Dairy a adăugat că în prezent colaborează cu Poliția Metropolitană din Londra pentru identificarea autorilor.

Poliția Metropolitană a transmis vineri, într-un comunicat, că investighează un „raport privind furtul unei cantități mari de brânză” din magazinul londonez.

„Anchetele sunt în curs de desfășurare cu privire la circumstanțe”, a precizat poliția, adăugând că până în prezent nu au fost efectuate arestări.

Neal’s Yard Dairy a făcut apel la comercianții de brânză din întreaga lume să contacteze compania în cazul în care suspectează că li s-a vândut brânza furată, în special brânzeturile în format de 10 kg sau 24 kg (22 de lire sau 52 de lire), împachetate în pânză, care au etichetele îndepărtate.

INTERVIURILE HotNews.ro