Sari direct la conținut

Iohannis: Ar fi inadmisibil ca nicio poziție relevantă în UE să nu fie ocupată de o persoană din Europa de Est

HotNews.ro
Klaus Iohannis, la Bruxelles, Foto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia
Klaus Iohannis, la Bruxelles, Foto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

Vehiculat ca potențial candidat la șefia viitorului Consiliu European, președintele Klaus Iohannis spune că nu vrea să facă „speculații” pe această temă, însă afirmă că „ar fi inadmisibil” ca nicio poziţie de nivel înalt din cadrul UE să nu fie ocupată de o persoană „din noile state membre, adică din partea de est”.

„După părerea mea, ar fi inadmisibil ca nicio poziţie să nu fie ocupată de o persoană din noile state membre, adică din partea din Est. Cred că în 2019 s-a greşit. Toate poziţiile relevante au fost ocupate de persoane foarte competente, nu asta e discuţia, din vechea Europă, şi este unul din motivele pentru care foarte mulţi europeni se consideră puţin lăsaţi deoparte. Este o eroare şi sper ca, de data aceasta, această eroare să nu se mai producă. Ar fi bine pentru Uniune să se înţeleagă că alegerea acestui leadership trebuie să se facă şi ţinând cont de criteriul regional”, a spus Iohannis.

În opinia sa, „aceste chestiuni nu trebuie niciodată neglijate fiindcă ele ar adânci nişte falii care preferăm noi să fie închise”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro