Sari direct la conținut

Gruparea Houthi a atacat o navă de război britanică de pe Marea Roșie, care a reacționat imediat

HotNews.ro
Nava de război britanică HMS Diamond, Foto: Fraser Gray / Alamy / Alamy / Profimedia
Nava de război britanică HMS Diamond, Foto: Fraser Gray / Alamy / Alamy / Profimedia

O navă de război britanică, HMS Diamond, a respins sâmbătă pe Marea Roșie un atac cu drone din partea grupării Houthi din Yemen în Marea Roșie, au declarat oficiali britanici, citați de agenția Reuters.

„Punând în acțiune sistemul său de rachete Sea Viper, Diamond a distrus o dronă care o viza, fără ca Diamond să sufere avarii sau să fiie rănit vreum membru al echipajul său să fie rănit”, a transmis duminică Ministerul Apărării de la Londra într-un comunicat.

„Aceste atacuri intolerabile și ilegale sunt complet inacceptabile și este de datoria noastră să protejăm libertatea de navigație în Marea Roșie”, a adăugat sursa citată.

Mișcarea Houthi, aliniată cu Iranul, a început să lanseze valuri de drone și rachete explozive asupra navelor la 19 noiembrie, ca răspuns la operațiunile militare ale Israelului în Gaza.

Vineri, o navă petrolieră a fost atacată, ceea ce a provocat un incendiu la bord.

Avioanele de război, navele și submarinele americane și britanice au răspuns la atacurile asupra rutelor de transport maritim cu zeci de lovituri de represalii în Yemen împotriva forțelor Houthi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro