Sari direct la conținut

Miliardarul britanic Joe Lewis, patronul Tottenham Hotspur, va pleda vinovat la acuzațiile din SUA

HotNews.ro
Miliardarul britanic Joe Lewis, Foto: Yuki Iwamura / AP / Profimedia
Miliardarul britanic Joe Lewis, Foto: Yuki Iwamura / AP / Profimedia

Miliardarul britanic Joe Lewis intenționează să pledeze vinovat la anumite acuzații penale din SUA, după ce anul trecut a fost acuzat de tranzacții cu informații privilegiate, a declarat miercuri avocatul său în cadrul unei audieri la tribunalul federal din Manhattan, potrivit Reuters.

Lewis, în vârstă de 86 de ani, va pleda vinovat la o acuzație de conspirație în vederea comiterii de fraudă cu valori mobiliare și două capete de acuzare pentru fraudă cu valori mobiliare, a declarat David Zornow, avocatul lui Lewis, în fața judecătorului districtual american Jessica Clarke.

Lewis, al cărui trust de familie controlează majoritatea echipei de fotbal Tottenham Hotspur, a fost acuzat în iulie 2023 că a transmis informații privilegiate despre companiile din portofoliul său către doi dintre piloții săi privați, precum și către prieteni, asistenți personali și parteneri romantici, permițându-le, potrivit procurorilor, să obțină profituri de milioane de dolari.

Piloții, Patrick O’Connor și Bryan Waugh, au fost, de asemenea, inculpați. Toți cei trei bărbați s-au declarat nevinovați în iulie anul trecut.

Lewis a fost acuzat de procurorii federali de 16 capete de acuzare pentru fraudă cu valori mobiliare și trei capete de acuzare pentru conspirație, pentru presupuse infracțiuni care s-ar fi desfășurat între 2013 și 2021.

El a fondat firma de investiții Tavistock Group și are o avere de 6,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Lui Lewis i s-a permis să rămână în libertate în baza unei cauțiuni de 300 de milioane de dolari, garantată cu iahtul său, numit Aviva, și de avioanele sale private.

Termenii cauțiunii îi interzic lui Lewis să călătorească în afara Statelor Unite, să se urce la bordul iahtului său sau să călătorească cu avionul său personal, cu excepția cazului în care este vorba de o audiere în instanță.

Lewis este limitat să călătorească între New York, Florida și Georgia, unde deține proprietăți.

Procurorii au declarat că Lewis a cules informații privilegiate despre patru companii în care a investit prin intermediul fondului său de hedging.

Procurorul federal din Manhattan, Damian Williams, a calificat acțiunile întreprinse de Lewis drept „corupție corporatistă clasică”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro