Sari direct la conținut

Planul de atac terorist dejucat în decembrie în Danemarca are „legături cu Hamas”

HotNews.ro
Politie Danemarca, Foto: MARTIN SYLVEST / AFP / Profimedia
Politie Danemarca, Foto: MARTIN SYLVEST / AFP / Profimedia

Planul de atac terorist dejucat de poliție și de serviciile de informații din Danemarca în decembrie are legături cu mișcarea islamistă Hamas, a declarat vineri poliția daneză, potrivit AFP.

Procurorul danez Anders Larsson a confirmat, în cadrul unei audieri în fața Curții de Apel din Copenhaga, că acest caz „are legături cu Hamas”.

Nu au fost oferite alte detalii, întrucât procedura se desfășoară cu ușile închise.

Danemarca a anunțat la 14 decembrie că trei persoane au fost arestate în cadrul unei anchete privind un atac terorist planificat. În total, șapte persoane sunt acum suspectate de implicare în acest complot.

În urma anunțului acestei operațiuni polițienești, în cooperare cu serviciile de informații daneze (PET), Israelul a declarat că suspecții arestați în Danemarca acționau „în numele Hamas”.

Această acuzație nu a fost confirmată la momentul respectiv de autoritățile daneze.

„Amenințarea teroristă care planează asupra Danemarcei este, din păcate, gravă, dar din fericire avem (…) servicii de poliție și de informații competente și vigilente care fac tot ce le stă în putință, în fiecare zi, pentru a ne asigura securitatea”, a reacționat ministrul Justiției, Peter Hummelgaard, citat de agenția Ritzau.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro