Sari direct la conținut

Kremlinul acuză SUA că încearcă să facă presiuni asupra Europei pentru a confisca activele rusești

HotNews.ro
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, Foto: Vladimir Gerdo / Sputnik / Profimedia
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, Foto: Vladimir Gerdo / Sputnik / Profimedia

Kremlinul a acuzat joi Statele Unite că încearcă să facă presiuni asupra țărilor europene să susțină confiscarea bunurilor rusești înghețate, ceea ce rușii consideră a fi ilegal, pentru a ajuta la finanțarea reconstrucției Ucrainei, a informat agenția de presă RIA, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reacționează astfel la un raport al presei americane care sugera că administrația Biden a susținut, în principiu, un proiect de lege american propus pentru a facilita o astfel de confiscare.

Peskov a spus că Moscova nu a fost informată cu privire la această evoluție și că vestea unui astfel de pas arăta ca o încercare provocatoare de a face presiuni asupra țărilor europene – unde a spus el că se află principalele active rusești – să se înscrie la confiscarea activelor.

Bloomberg a scris că Administrația președintelui Joe Biden a susținut un proiect de lege care i-ar permite să confiște o parte din cele 300 de miliarde de dolari în active rusești înghețate.

„Proiectul de lege ar oferi autoritatea necesară puterii executive pentru a confisca activele suverane rusești în beneficiul Ucrainei”, scria într-un memorandum al Consiliului de Securitate Națională către Comisia de Relații Externe a Senatului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro