Sari direct la conținut

Adevărul care îi supără pe români: cât poluează sarmalele pe care le-am gătit zilele acestea

Panorama.ro
Sarmale, Foto: Inquam Photos / George Călin
Sarmale, Foto: Inquam Photos / George Călin

Sărbătorile sunt un prilej de desfătare culinară. Sunt acel moment din an în care vrem „câte puțin” din toate. Cumpărăm și gătim mult, mâncăm în exces.

Așa se explică de ce, înainte de Sărbători, toate magazinele se confruntă cu un volum crescut de vânzări. Nu de puține ori, rafturile ajung să fie goale pentru că ritmul aprovizionării nu poate să susțină ritmul achizițiilor. Iar cozile de la casele de marcat ajung să fie test de răbdare și distrus spiritul festiv.

Mari iubitori ai tradițiilor și „meselor îmbelșugate”, românii se aprovizionează din belșug cu carne, lactate, ouă și dulciuri pentru preparatele tradiționale de Crăciun și Revelion. Vorbim aici de preparatele din carne de porc, sarmale, salata de boeuf și cozonaci.

Pentru că nu ne pricepem la rețete, ne-am uitat în schimb la date, pentru a-i ajuta pe cei care vor să fie cumpătați pentru sănătatea lor și a bugetului personal, dar și pentru sănătatea planetei.

CITIȚI ARTICOLUL INTEGRAL PE PANORAMA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro