Sari direct la conținut

„Inamicul este în superioritate”. Cel mai temut general ucrainean spune că situația este „complicată” pe front

HotNews.ro
General-colonelul Oleksandr Sirskîi, Foto: Roman Chop / AP / Profimedia
General-colonelul Oleksandr Sirskîi, Foto: Roman Chop / AP / Profimedia

Oleksandr Sîrskîi, comandantul forţelor armate terestre ucrainene, considerat cel mai temut general, a declarat marți că armata rusă este în superioritate în jurul orașului Kupiansk, în nord-estul ţării, estimând situaţia drept „complicată”, informează AFP.

Acest oraş fusese ocupat din primele zile ale invaziei ruse declanşate pe 24 februarie 2022. În luna septembrie a aceluiaşi an, oraşul şi regiunea sa au fost eliberate în urma unei contraofensive ucrainene surprinzătoare, notează Agerpres.

De atunci, luptele rămân unele feroce şi forţele ruse, întărite de eşecul contraofensivei din vară a Ucrainei, sunt în ofensivă de atunci în jurul oraşului Kupiansk.

„Situaţia este complicată”, a declarat marţi Oleksandr Sîrskîi, comandantul forţelor armate terestre ucrainene.

„Trebuie să luptăm în condiţiile în care inamicul este în superioritate, atât la nivel de armament, cât şi de efective”, a explicat el pe Telegram, asigurând totodată că oamenii săi rezistă.

Ucraina le cere aliaţilor săi mai multe arme şi muniţii, însă sprijinul occidental dă semne de încetinire din cauza tensiunilor interne din SUA şi în cadrul Uniunii Europene.

La rândul său, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat că a respins opt atacuri ucrainene în jurul oraşului Kupiansk.

Ministerul a afirmat de asemenea că soldaţii săi îşi sporesc presiunea în jurul oraşului Bahmut, ocupat de Moscova după o luptă sângeroasă în timpul verii.

Potrivit ISW, forţele ucrainene sunt obligate să raţionalizeze muniţiile.

În paralel, Kievul a declarat că a doborât două drone ruse într-o regiune din vestul Ucrainei, în timp ce Moscova a spus că a distrus patru deasupra regiunilor ruse Briansk şi Kaluga.

Generalul Oleksandr Sîrskîi este considerat cel mai temut comandant ucrainean în urma succeselor repurtate în cursul războiului.

Generalul a comandat apărarea Kievului în primele luni ale războiului și a condus ofensiva ucraineană din Harkov.

Urmărește ultimele evoluții din a 664-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro