Sari direct la conținut

Apa contaminată din Parlamentul European: Două persoane au avut simptome ușoare / A fost un caz izolat

HotNews.ro
Parlamentul European, Strasbourg, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia
Parlamentul European, Strasbourg, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

O sticlă de apă îmbuteliată din incinta Parlamentului European a fost contaminată, iar două persoane au suferit de simptome ușoare și s-au întors la muncă, arată o precizare a serviciului de presă a PE, după ce dimineață în urma unei suspiciuni de contaminare a apei dintr-o sticlă distribuită la Strasbourg, din precauție, personalului și deputaților li s-a cerut să nu bea din sticlele de apă.

Potrivit serviciului de presă, autoritățile franceze au efectuat controale la apa îmbuteliată distribuită în Parlamentul European și „se pare că incidentul a fost un caz izolat”.

  • „În dimineața zilei de 14/12, în urma unei suspiciuni de contaminare a apei dintr-o sticlă distribuită la Strasbourg, din precauție, personalului și deputaților li s-a cerut să nu bea din sticlele de apă din incinta PE până la o nouă notificare. A fost un mesaj de precauție transmis ca parte a obligației de prudență a instituției.
  • Așa cum cere procedura, autoritățile naționale au fost informate și au fost efectuate controale. Se pare că incidentul a fost un caz izolat.
  • Amploarea incidentului și numărul de persoane afectate de simptome ușoare au fost foarte limitate: o sticlă și două persoane care au suferit de simptome ușoare și s-au întors la muncă”, arată precizarea PE.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro