Sari direct la conținut

Marinarul român de pe o navă capturată de către rebelii din Yemen în Marea Roșie ar fi în stare bună. Ultimele date de la Ministerul de Externe

HotNews.ro
Nava tip cargo, Foto: Sven Hansche | Dreamstime.com
Nava tip cargo, Foto: Sven Hansche | Dreamstime.com

Românul aflat pe vasul capturat de rebelii houthi din Yemen în Marea Roșie are o stare de sănătate bună, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Amintim că nava cargo, la bordul căreia se află 25 de marinari, deţinută de britanici şi operată de japonezi în sudul Mării Roşii, a fost capurată în 19 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Externe spune că monitorizează și face constant demersuri pentru eliberarea cetățeanului român aflat la bordul navei Galaxy Leader, capturată de către milițiile Houthi în 19 noiembrie.

  • „Instituțiile din cadrul CCI (n.r. – Celula de Criză Interinstituțională) tratează cu toată responsabilitatea, în mod permanent și în regim de urgență, orice oportunitate pentru eliberarea cetățeanului român, conform competențelor și instrumentelor specifice.
  • Având în vedere elementele deținute la nivelul Celulei de Criză Interinstituționale, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățeanul român are o stare de sănătate bună și menține legătura cu familia cetățeanului român”, a transmis MAE.

Instituția mai spune că, date fiind activitățile în derulare, nu poate aborda în spațiul public detaliile cu privire la demersurile concrete pe care le-a făcut, „pentru a evita orice pericol referitor la integritatea fizică a cetățeanului român”.

Galaxy Leader este deţinută de o companie înregistrată sub numele Ray Car Carriers, cu sediul în Isle of Man, care este o unitate a Ray Shipping, înfiinţată la Tel Aviv, potrivit datelor LSEG.

Cei 25 de membri ai echipajului provin din Filipine, Bulgaria, Ucraina, România şi Mexic. Nava, un transportor de maşini, se îndrepta spre India dinspre Europa fără încărcătură.

Rebelii houthi au anunțat că au capturat o navă în zona respectivă, despre care au spus că este israeliană. „Tratăm echipajul navei în conformitate cu principiile şi valorile islamice”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, fără a face referire la Israel.

Rebelii houthi, aliaţi ai Teheranului, au lansat salve de rachete cu rază lungă de acţiune şi drone împotriva Israelului, în semn de solidaritate cu militanţii palestinieni Hamas care luptă în Fâşia Gaza.

Citește și:Cine sunt rebelii Houthi care au intrat în luptă împotriva Israelului?

(Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro